• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto2 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Aron Canet
Νέα 24/03/2024 - 16:18

H Moto2 μας επιφύλασσε ανατροπές, αγωνία μέχρι τέλους και μια πολυαναμενόμενη παρθενική νίκη στην Πορτογαλία.


Όταν δόθηκε το σήμα της εκκίνησης, ο Fermin Aldeguer κατάφερε να στρίψει πρώτος, είχε κάνει όμως πρόωρη εκκίνηση, κάτι που του επέφερε διπλή ποινή μεγάλου γύρου. Ο oμόσταυλός του, Alonso Lopez, πέρασε αμέσως μπροστά και ξεκίνησε να ανοίγει μια μικρή διαφορά, η οποία μεγάλωσε όταν ο Aldeguer μπήκε για να εκτίσει την πρώτη ποινή του μεγάλου γύρου. 


Ο Aron Canet είχε κάνει μια κακή εκκίνηση και έναν κακό πρώτο γύρο, όμως άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του και να κερδίζει και πάλι θέσεις, ενώ ο Aldeguer μετά την διπλή ποινή του μεγάλου γύρου βρισκόταν πίσω στη 13η θέση. 


Ο Lopez φαινόταν να διαχειρίζεται άνετα τη διαφορά από τους Canet και Manuel Gonzalez, οι οποίοι τον ακολουθούσαν, όμως το λάθος ήρθε στον 11ο γύρο, όταν ο Lopez έχασε το μπροστινό στην 13η στροφή και έπεσε, πετώντας την ευκαιρία να κάνει το 2 στα 2 τη σεζόν του 2024. Αυτό άφησε τον Canet στην πρώτη θέση, ο οποίος είχε αρχίσει να ανοίγει μια διαφορά από τους Gonzalez και Joe Roberts, που πλέον κατείχαν τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου. 


Εν τω μεταξύ ο Aldeguer είχε ξεκινήσει την επίθεσή του για να ξαναφτάσει στις μπροστινές θέσεις και δύο γύρους μετά τις ποινές του ήταν ήδη μέσα στη δεκάδα. Ο ρυθμός του Ισπανού ήταν εκπληκτικός και με νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα, σύντομα έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση, πίσω από τον Ai Ogura. Κάπου εκεί, το μπροστινό ελαστικό του Aldeguer έδειξε ότι δεν μπορούσε να πιεστεί άλλο και έτσι ο αναβάτης της Speed Up αναγκάστηκε να χαλαρώσει το φρενήρη ρυθμό του. 


Μπροστά, ο Canet διαχειριζόταν άψογα τη διαφορά, δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή και μετά από 4 χρόνια αναμονής, κατάφερε επιτέλους να φτάσει στην παρθενική του νίκη στην κατηγορία της Moto2!


Η δεύτερη θέση κρίθηκε από μια μάχη μεταξύ των Roberts και Gonzalez, με τον Αμερικανό αναβάτη να αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πολύ δυνατός στα τελευταία στάδια του αγώνα και να κερδίζει τη μάχη. 


Ο Ogura και ο Aldeguer είχε μπλέξει σε μια μάχη για την τέταρτη θέση στους τελευταίους γύρους και ένα μικρό λάθος του Ogura, επέτρεψε στον Aldeguer να περάσει μπροστά. Ο Ιάπωνας προσπάθησε να αντεπιτεθεί, όμως ο Aldeguer αντιστάθηκε και κράτησε τελικά την τέταρτη θέση. 


Έκτος ήταν ο Sergio Garcia, μπροστά από τον Celestino Vietti, που ανέβασε το ρυθμό του στο δεύτερο μισό του αγώνα. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Albert Arenas, Marcos Ramirez και Somkiat Chantra.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα