• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συγκλονιστικό πρώτο βάθρο από τον Acosta για την GASGAS
Αγώνες 25/03/2024 - 11:26

Ο Pedro Acosta της Red Bull GASGAS Tech3 συνεχίζει να δίνει νεότητα και ενέργεια στο MotoGP του 2024 και ο νεοφερμένος αναβάτης έδειξε για άλλη μια φορά την καμπύλη ταχείας ένταξής του στην κορυφαία κατηγορία με την 3η θέση στο απαιτητικό διεθνές σιρκουί του νομού Αλγκάρβε της Πορτογαλίας μόλις στον 2ο Γύρο του πρωταθλήματος με την GASGAS RC16.

Ο Augusto Fernandez κέρδισε τους πρώτους του βαθμούς της σεζόν στην 11η θέση στο Grand Prix της Πορτογαλίας καθώς η ομάδα Red Bull GASGAS Tech3 παρακολούθησε τον αστέρα της Moto3™ Daniel Holgado να σημειώνει την πρώτη του νίκη με κόκκινο χρώμα! Ο Pedro Acosta ολοκληρώνει 25 γύρους με τρεις εντυπωσιακές προσπεράσεις, τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο μόλις στον 2ο Αγώνα του MotoGP και το πρώτο τρόπαιο Grand Prix για την GASGAS!

Το Portimao έχασε λίγο ανοιξιάτικο ήλιο, αλλά έφερε δράση, θαυμαστές και ψυχαγωγία στην ιστορία του MotoGP του 2024. Η Red Bull GASGAS Tech3 κατευθύνθηκε στον Αγώνα Grand Prix 25 γύρων την Κυριακή με κάποιες ενδείξεις για την απόδοση των ελαστικών και τις δυνατότητές τους χάρη σε ένα συναρπαστικό Sprint το Σάββατο όπου ο Pedro Acosta κατέκτησε την 7η θέση και ο Augusto Fernandez ανακάλυψε περισσότερη αίσθηση και ανταγωνιστικότητα στη μοτοσυκλέτα #37.

Η 7η θέση του Acosta στο grid (αφού βίωσε τον έντονο ανταγωνισμό στις Κατατακτήριες 1 και 2 το Σάββατο) σήμαινε ότι ήταν σε θέση να επικεντρωθεί στη φόρμα και την απόδοσή του στους πρώτους γύρους και στη συνέχεια να καθορίσει τον ρυθμό του Αγώνα. Ο Acosta ήταν 9ος στο Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες, αλλά γρήγορα έφτασε σε αυτή τη θέση και ψηλότερα. Ξεπέρασε τον Brad Binder και τον Marc Marquez και στη συνέχεια ακολούθησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Francesco Bagnaia για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακριβώς στον πίσω τροχό του Ιταλού. Τελικά πέρασε τον αντίπαλό του αφήνοντάς τον στην 5η θέση με μια θεαματική κίνηση στη στροφή 3. Ο τελευταίος γύρος έδωσε στον Pedro την 3η θέση και έγινε ο 3ος νεότερος νικητής πρώτης κατηγορίας στο βάθρο στην ιστορία και με την πρώτη του σαμπάνια στο βάθρο!

 

Ο Augusto πάλεψε με άλλους δύο αναβάτες γύρω από την κορυφή της δεκάδας και επέστρεψε με 5 βαθμούς που άξιζε για την 11η θέση. Βελτιώθηκε σε σχέση με το Κατάρ πριν από ένα δεκαπενθήμερο και έχει μια δόση αυτοπεποίθησης για το Grand Prix που έρχεται.

Αφού δημιουργήθηκε η διάταξη και η δομή του pitbox για τους Ευρωπαϊκούς Γύρους, η Red Bull GASGAS Tech3 τώρα ετοιμάζει ξανά τις αποσκευές πτήσης για ένα ακόμη ραντεβού σε μακρινή απόσταση. Το Red Bull Grand Prix of the Americas στο Circuit of the Americas στο Ώστιν θα ζωντανέψει τον 3ο Γύρο σε τρεις εβδομάδες.

Pedro Acosta, 3ος:

«Τι να πω για σήμερα;! Από την αρχή του Αγώνα η μοτοσυκλέτα δούλευε απίστευτα. Δεν είμαι ακόμα 100% άνετος στο Sprint αυτή τη στιγμή, αλλά στους μεγαλύτερους Αγώνες με γεμάτο ρεζερβουάρ και τη σκληρότερη ανάρτηση νιώθω πολύ καλύτερα. Αγωνιζόμουν έτσι σε όλη μου τη ζωή! Αλλά, πρέπει να είμαστε υπέρ-ευτυχισμένοι! Το πρώτο μας βάθρο στο MotoGP! Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά. Για παράδειγμα, δοκιμάσαμε κάποια πράγματα το πρωί για να μας βοηθήσουν στους πρώτους γύρους και πέτυχαν. Η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ ωραία από την αρχή, αλλά, βήμα-βήμα, φτάνουμε στο σημείο να παίρνουμε τον ρυθμό που πραγματικά θέλουμε».

 

Augusto Fernandez, 11ος:

«Ένα μεγάλο βήμα σήμερα. Κατάφερα να έχω το κράτημα για ένα καλό ξεκίνημα και είχα μερικούς καλούς γύρους στον Αγώνα. Έκανα μερικά λάθη γιατί ήθελα να πιέσω περισσότερο, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε βήματα και να πάρουμε βαθμούς. Ο ρυθμός μας είναι εδώ αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε χαρούμενοι που παίρνουμε βαθμούς και θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε. Συγχαρητήρια στον Pedro. Απίστευτος»!

 

Nicolas Goyon, GASGAS Factory Racing Tech3 Team Manager:

«Τι απίστευτο αποτέλεσμα και απίστευτο Σαββατοκύριακο εδώ στην Αλγκάρβε. Ξέραμε ότι ο Pedro θα μπορούσε να έχει καλό ρυθμό εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο και με ένα καλό ξεκίνημα θα μπορούσε να παραμείνει με τους κορυφαίους, αλλά τι Αγώνας. Είδαμε όλο το ταλέντο του όταν πήγε μπροστά και πέρασε αυτούς τους αναβάτες, αυτούς τους πρωταθλητές. Ένα υπέροχο αποτέλεσμα για την ομάδα Red Bull GASGAS Tech3, ώστε να μπορούμε μόνο να είμαστε χαρούμενοι και να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά με τη μοτοσυκλέτα το συντομότερο δυνατό! Συγχαρητήρια και στον Augusto και που δεν τα παρατάει. Αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, και βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ. Ήταν κοντά στην πρώτη δεκάδα και αν συνεχίσει να εργάζεται έτσι, τότε θα επιστρέψει κοντά στο μπροστινό μέρος πολύ σύντομα».

Ο Carmelo Ezpeleta συγχαίρει τον Pedro Acosta

 

Αποτελέσματα MotoGP στο Grand Prix Πορτογαλίας

1. Jorge Martin (ESP) Ducati 41:18.138

2. Enea Bastianini (ITA) Ducati +0.882

3. Pedro Acosta (ESP) Red Bull GASGAS Tech3 +5.362

4. Brad Binder (RSA) Red Bull KTM Factory Racing +11.129

5. Jack Miller (AUS) Red Bull KTM Factory Racing +16.437

11. Augusto Fernandez (ESP) Red Bull GASGAS Tech3 +28.244

 

 

 

Κατάταξη Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP

1. Jorge Martin (ITA) Ducati, 60 βαθμοί

2. Brad Binder (RSA) Red Bull KTM Factory Racing, 42

3. Enea Bastianini (ITA) Ducati, 39

5. Pedro Acosta (ESP) Red Bull GASGAS Tech3, 28

9. Jack Miller (AUS) Red Bull KTM Factory Racing, 16

16. Augusto Fernandez (ESP) Red Bull GASGAS Tech3, 5

Επόμενο άρθρο »

Ο Ζοζέ Μουρίνιο παρακολουθεί MotoGP από κοντά

« Προηγούμενο άρθρο

Στατιστικά του GP Πορτογαλίας σε αριθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα