• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης εξαιρετικός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
Νέα 17/04/2024 - 23:18

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος Αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών όπου συμμετείχε ο Έλληνας οδηγός Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης, από το όμορφο νησί της Κω, στην κατηγορία SUPERSPORT, με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR.

Στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Σαββάτου κατάφερε να πάρει την 1η θέση, με νέο ατομικό ρεκόρ σε αυτήν την πίστα, γράφοντας χρόνο 1'20.248, μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του.

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, μετά από πολλές ατυχίες, καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η. Αυτό δεν τον πτόησε, καθώς μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση, αλλά δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο του έφυγε από την αγωνιστική στολή του η γλίστρα (ξύστρα) με αποτέλεσμα να οδηγεί στην άσφαλτο με την φόρμα και να τρυπά και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους στερώντας του μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν οι Κατατακτήριες στον δεύτερο αγώνα, αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα.

Ξεκινώντας από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους όπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της νίκης, αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην στροφή Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση, μέχρι που βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος, καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας κατακτώντας την 2η θέση στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

 

Μετά τους αγώνες ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ καθώς και ότι ανέβηκα στο βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά τις περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες, καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Ο επόμενος αγώνας μου είναι το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στον Αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP, στον οποίο γίνεται και η κατηγορία STK (Stock™ European Championship) στην Ιταλία στην πίστα του Misano, καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου.


 

Επόμενο άρθρο »

Τα ελαστικά της Pirelli στον 3ο αγώνα του WorldSBK στο Assen

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Tarrés προηγείται στο Marocco Desert Challenge με τρίτη συνεχόμενη νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα