Ο Dani Pedrosa είναι ο πρώτος οδηγός που στο Silverstone «κατεβαίνει» κάτω από το 2’05” με ένα γύρο στο 2’04.944, στις Ελεύθερες Δοκιμές 2.
Ο Randy de Puniet με 2’05.241, ακολούθησε στην κατάταξη, με την LCR Honda, μπροστά από τον Jorge Lorenzo που ήταν σταθερός σε γυρολόγιο κοντά στο 2’05.4.
Ο Casey Stoner με την Ducati έμεινε μισό δευτερόλεπτο πίσω από το χρόνο του Pedrosa, δείχνοντας ότι τα σαμαράκια ενοχλούν την πιο άκαμπτη μοτοσυκλέτα του MotoGP.
O Andrea Dovizioso της Repsol Honda, παρά την πτώση που είχε, επέστρεψε στην πίστα και σημείωσε τον 5ο χρόνο, ενώ ο Nicky Hayden της Ducati έδειξε σημαντική βελτίωση και έχει την 6η θέση.
Ο Marco Melandri της Honda Gresini, ήταν ο ταχύτερος στην ευθεία με 321 χλμ/ώρα, αλλά και ψηλά στην κατάταξη στην 7η θέση μπροστά από τον Colin Edwards και τον ομόσταυλό του Marco Simoncelli, που ήταν η 5η Honda ανάμεσα στις 9 πρώτες μοτοσυκλέτες.
Ο Aleix Espargaró της Pramac Racing, συμπλήρωσε τη δεκάδα.
Εκτός από τον Dovizioso, «πεσόντες» στη νέα πίστα είναι και οι Barberá, Simoncelli, Spies.