• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι φήμες για μεταγραφές Elias, Aoyama, Dovizioso
Τι γίνεται με την οικονομική δυστοκία των ομάδων
Νέα 12/10/2010 - 23:32

Οι φήμες στο paddock τις περισσότερες φορές βγαίνουν αληθινές! 

Η τελευταία φήμη είναι ότι η ομάδα της Interwetten θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα το 2011, γεγονός που αφήνει τον Aoyama χωρίς μοτοσυκλέτα.

Επίσης η Ducati-Pramac προσανατολίζεται στο να έχει μια μοτοσυκλέτα του χρόνου, την οποία θα οδηγήσει ο Loris Capirossi.

 

Όμως η Dorna δεν θέλει να δει περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμμετοχών, τη στιγμή μάλιστα που και η Suzuki δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, αν θα έχει έναν ή δύο οδηγούς.

Πρώτα από όλα οι οργανωτές του MotoGP, που πάλεψαν να καθιερώσουν την Moto2, ως αντικαταστάτρια κατηγορία των 250, θέλουν οπωσδήποτε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας να βρει θέση στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP. Έτσι ο Toni Elias είναι πολύ πιθανόν να ξαναγυρίσει εκεί που ανήκει!

Η λύση είναι να χρηματοδοτήσει η DORNA, ή να βρει τους χορηγούς που χρειάζεται η Pramac, για να ξαναπάρει στις τάξεις της τον Ισπανό οδηγό, που μάλιστα της είχε χαρίσει βάθρα. Έτσι ο Toni φαίνεται ότι θα οδηγεί την 6η Ducati, το 2011.

 

Μετά όμως αρχίζει ένα άλλο πρόβλημα: γίνεται Grand Prix χωρίς γιαπωνέζο στην κορυφαία κατηγορία; Δεν γίνεται.

Έτσι ο Αoyama μάλλον πηγαίνει στην ομάδα του Gresini! Ναι, καλά ακούσατε, δίπλα στον Marco Simoncelli.

Και τότε τι γίνεται με τον Dovizioso; Ο οποίος μάλιστα πιέζει να μείνει στην εργοστασιακή ομάδα, όπως άλλωστε λέει το συμβόλαιό του. Θα μείνει!

Το HRC βρήκε μια άλλη λύση: Στην ομάδα της Repsol, παραμένουν ως έχουν οι Pedrosa, Dovizioso (στην φωτογραφία μετά τον τερματισμό) και ο Stoner μπαίνει σε μια ξεχωριστή ομάδα, μόνος του, με επικεφαλής τον Livio Suppo! Το σενάριο αυτό έχει να κάνει με την άρνηση του Alberto Puig να συνεργαστεί άμεσα με τον Ιταλό μάνατζερ, σενάριο που υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Repsol, του μεγάλου χορηγού που έχει λόγο στην ομάδα. Βολεύει όλους αυτή η τροπή, αφού είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε ένταση μεταξύ Suppo – Puig, ενώ είναι δεδομένο ότι το HRC εξέταζε τη λύση της ξεχωριστής ομάδας με οδηγό τον Jorge Lorenzo!

 

Μια ακόμη φήμη που κυκλοφορεί και ίσως να δίνει εξήγηση για το λυπημένο ύφος του Φιλανδού της Pramac, είναι ότι στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς ο Carlos Checa θα αντικαταστήσει τον Mika Kallio! Ο βετεράνος Ισπανός που αγωνίζεται με Ducati στα Superbike θα δοκιμάσει την GP10 στο Mugello την επόμενη εβδομάδα και αυτό πυροδοτεί την φήμη. Όμως ίσως αυτή η δοκιμή είναι στα πλαίσια της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας και τελικά ο Kallio ολοκληρώσει την χρονιά, πριν βρεθεί στην Moto2 την επόμενη χρονιά.

 

Επόμενο άρθρο »

Δηλώσεις του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή

« Προηγούμενο άρθρο

Τι είπε ο Casey Stoner για την πτώση του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα