• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μετά την F1, το MotoGP στην Ινδία;
Σε μια χώρα έντονων αντιθέσεων που η μοτοσυκλέτα είναι κύριο μέσο μετακίνησης
Νέα 24/11/2010 - 19:20

Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.166.079.217 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση, έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 2011 θα φιλοξενήσει στην πίστα της περιοχής Greater Noida αγώνα της Formula 1! 

Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο. Έτσι στα πλαίσια αυτής της ανάπτυξης μπήκε σε συζητήσεις με την Dorna, ώστε ενδεχομένως από το 2012 να δούμε MotoGP στην Ινδία.

Η περιοχή βρίσκεται μόλις 15 χλμ. Από το Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της χώρας και 2η μεγαλύτερη πόλη μετά την Βομβάη. «Ναι, μιλάμε με την Dorna. Η πίστα που κατασκευάζουμε είναι προδιαγραφών και F1 και MotoGP», είπε ο Manu Bhaskar Gaur, Γενικός Διευεθυντής της Jaypee Sports International, που έχει αναλάβει το όλο πρότζεκτ. Η F1 θα πάει Ινδία τον Οκτώβριο του 2011, ενώ για την εππόμενη χρονιά η εταιρία ελπίζει ότι θα έχει και το MotoGP.

Επειδή βέβαια όπως μας είχε πει η DORNA, όταν συζυτούσε για το Ελληνικό Grand Prix, η χώρα που φιλοξενεί GP πρέπει να έχει και οδηγούς, η Ινδία μπαίνει το 2011 στα 125cc, με την ομάδα Ten10 Racing, που σε συνεργασία με την ομάδα WTR Team από το San Marino θα έχουν έναν Ινδό και έναν Ιταλό οδηγό. Η αυτοκινητοβιομηχανία Mahindra επίσης ετοιμάζει ομάδα στα 125cc. «Είναι μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής υποστήριξης του ονόματός μας. Το MotoGP μας δίνει πρόσβαση σε μια παγκόσμια πλατφόρμα όπου μπορούμε να δείξουμε το design μας, την τεχνολογία μας, την μηχανολογία μας και γενικά τις ικανότητές μας», είπε ο αντιπρόεδρος του Mahindra group ο Anand Mahindra.

Επίσης η Honda και η Yamaha, καλοβλέπουν την πίστα προδιαγραφών MotoGP. «Είναι καλά νέα για τους οπαδούς των αγώνων.Η Yamaha είναι ήδη γνωστή παγκοσμίως για το αγωνιστικό της τμήμα και σίγουρα οι μοτοσυκλέτες μας θα αγωνιστούν», είπε ο Pankaj Dubey, επικεφαλής της India Yamaha Motor. Ο ίδιος είχε υποδεχτεί νωρίτερα φέτος σε έκθεση αυτοκινήτου στο Δελχί τον Valentino Rossi. Η Honda ήδε έχει αγωνιστικές δραστηριότητες στην Ινδία στην πίστα Chennai. «Η είσοδος του MotoGP θα μεγαλώσει την κουλτούρα της μοτοσυκλέτας και ως μέσου διασκέδασης στην Ινδία», είπε ο N K Rattan, υπεύθυνος marketing και πωλήσεων της Honda.

Η Ducati με τη σειρά της ήδη μπήκε σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά: «Βλέπουμε μεγάλη προοπτική στην Ινδία», είπε λιτά εκ μέρους της Ducati APAC, ο CEO Mirko Bordiga.

 

Επόμενο άρθρο »

Κακός καιρός την 1η μέρα στο τεστ της Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα το πρώτο τεστ της Ducati με ρυθμίσεις Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα