• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2011: ΕΔ1 με στρατηγική και σταθερό ρυθμό
Ο Βασίλης Ορφανός στην 113η θέση
Νέα 03/01/2011 - 11:24

Ποδαρικό με τον τρόπο που ξέρει από όλα τα χρόνια που συμμετέχει στο Rally Dakar, έκανε και στον φετινό αγώνα ο Βασίλης Ορφανός. Το τέλος της Κυριακής, της πρώτης καθαρά αγωνιστικής ημέρας τον βρίσκει στο bivouac της πόλης Cordoba στην 113η θέση της κατάταξης χρονομετρημένος στην ειδική διαδρομή με 2ώρες και 37 λεπτά. 

«Και φέτος εφάρμοσα τη στρατηγική διατήρησης δυνάμεων. Γνωρίζω από τις προηγούμενες συμμετοχές μου ότι τις πρώτες μέρες είναι που γίνεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα και ότι από εκεί και πέρα είναι θέμα αντοχής, τεχνικής και εμπειρίας. Λειτουργώ αναγνωριστικά και πάντα μου βγαίνει», λέει ο Βασίλης.

 

Τοπίο στη σκόνη

Σε ό, τι αφορά αποκλειστικά στην ειδική διαδρομή του πρώτου stage της Κυριακής σύμφωνα με τον Βασίλη τα πράγματα ήταν πολύ… πονηρά:

«Η σκόνη ήταν τόση που νόμιζες ότι οδηγούσες στην ομίχλη. Στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής «κρύβονταν» τα πιο γρήγορα κομμάτια ενώ τα τελευταία χιλιόμετρα ήταν απίστευτα τεχνικά με εντούρο κομμάτια, ποτάμια και περάσματα», εξηγεί ο Βασίλης ο οποίος αν έδινε έναν τίτλο στην ειδική αυτό θα ήταν «Ευελιξία και Τεχνική».

Από τις 170 μοτοσυκλέτες που ξεκίνησαν οι 167 έφτασαν στο τέλος της ειδικής. Άδοξο να τελειώνει η περιπέτειά σου την πρώτη μέρα, αλλά συμβαίνει και αυτό!

Ο πρέσβης…

«Πρέσβης του Dakar στην Ελλάδα» είναι ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται στον Έλληνα αναβάτη, στην παρουσίαση της συμμετοχής του στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα. «Έβαλα το Dakar στα ελληνικά σπίτια», δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει:

«Φέτος με το 450 της Aprilia έκανα ένα μεγάλο βήμα παραπάνω (στον συναγωνισμό). Θα προσπαθήσω για το καλύτερο αν και ο ανταγωνισμός μεταξύ των αναβατών των 450 κυβικών θα είναι πολύ μεγάλος».

 

Ειδική Διαδρομή 2

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα ξεκινά Δευτέρα 3 Ιανουαρίου από το bivouac της Cordoba.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΔ2

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: CORDOBA – SAN MIGUEL DE TUCUMAN

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΛΗΣ / ΜΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 440

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ / ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 300( ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ & QUADS) – 324 ( ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ & ΦΟΡΤΗΓΑ)

 

Η «περιπέτεια» της ειδικής της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου, οδηγεί τους αγωνιζόμενους σε νέα εδάφη, στέλνοντας τους στον βορρά, σε ένα σκηνικό με δάση το ο ποίο σε πολλούς θα θυμίσει θαμνώδη τοπία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η διαδρομή μηχανών και quad θα διαχωριστεί από εκείνη των αυτοκινήτων και των φορτηγών, όπως έγινε και στην ΕΔ1. Οι «ακροβάτες των δυο τροχών» - όπως αποκαλούν τους οδηγούς των μηχανών οι διοργανωτές – θα έχουν την τιμητική τους σε ένα μέρος της ειδικής: ένα παλιό μονοπάτι τους υπόσχεται άφθονα και καμιά φορά θεαματικά άλματα. Από την άλλη, οι ομάδες των αυτοκινήτων θα πρέπει να προετοιμάζονται για διαδρομές γεμάτες «αναταράξεις»!

 

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati δεν θα κλωνοποιήσει την Yamaha για τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2011: Ξεκίνησε ο Αγώνας και ο Β. Ορφανός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα