• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2011: EΔ 4 Ανεβαίνουν οι 2 Έλληνες
74ος ο Βασίλης Ορφανός, 85ος ο Σίμος Ταμπαξής
Νέα 06/01/2011 - 01:00

 

Βασίλης Ορφανός: Πάθος, δύναμη και ένας τραυματισμός

Ένας τραυματισμένος αγκώνας που όμως δεν είναι ικανός να του σταματήσει το όνειρο του Rally Dakar, είναι το «φιλοδώρημα» για τον Βασίλη Ορφανό από την ειδική διαδρομή 4 την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

«Ήταν μια μικρή ειδική αλλά πολύ δύσκολη και επίπονη καθώς ακολουθούσε μετά το πέρασμα των 4,800 μ. όπου το σώμα έτσι και αλλιώς καταπονείται», λέει ο Βασίλης και συνεχίζει:

«Σήμερα οδήγησα γρήγορα και ήμουν σε μια μέρα όπου κέρδιζα θέσεις καθώς αισθανόμουν ότι πλέον δένομαι με τη μηχανή μου. 20 χλμ. όμως πριν το τέλος της ειδικής η σκόνη ήταν αφόρητη. Βοηθούσαν σε αυτό και δυο quad που περνούσαν ταυτόχρονα με εμένα. Η άτυχη στιγμή δεν άργησε να έρθει και έτσι έπεσα από τη μηχανή. Με το πέσιμο άκουσα το κρακ στο χέρι, ωστόσο σηκώθηκα, ανέβηκα ξανά πάνω στη μηχανή και συνέχισα έως τον τερματισμό».

 

Ο τραυματισμός

Ο Βασίλης Ορφανός σύμφωνα με τους γιατρούς της οργάνωσης αλλά και τον γιατρό της ομάδας του Γιώργο Αρεάλη δεν έχει κάταγμα, ο αγκώνας δεν έχει φύγει από τη θέση του όμως έχει ένα πολύ μεγάλο αιμάτωμα. «Μόλις τερμάτισα πήγα στο ιατρείο, μου έβγαλαν ακτινογραφίες, με εξέτασαν κλινικά και διαπίστωσαν μόνο το αιμάτωμα στη μέσα μεριά του αγκώνα. Μου έδωσαν το ΟΚ για να συνεχίσω τόσο οι γιατροί εδώ στην Αργεντινή όσο και ο Γιώργος (σ.σ. Αρεάλης) από την Αθήνα», λέει ο Βασίλης ο οποίος είναι αφοπλιστικά παθιασμένος για το Dakar και το αποδεικνύει:

«Προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα κανονικά. Δεν έχω χρόνο να χάσω ούτε για έναν τραυματισμό! Δεν έχω χρόνο ούτε να ψάξω τα πράγματα μου τα οποία τώρα που σας μιλάω δεν έχουν φτάσει ακόμα στο bivouac. Είμαι ακόμα με τα αγωνιστικά ρούχα και συνεχίζω», απαντά αποστομωτικά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τραυματισμός του Βασίλη του στοίχησε ελάχιστες θέσεις καθώς ξεκίνησε δυναμικά και το τέλος της πολυτάραχης ημέρας τον βρήκε να στην 74η θέση. Λίγο πιο πίσω, στην 85η θέση βρίσκεται ο Σίμος Ταμπαξής, που αγωνίζεται με τα χρώματα του Βελγίου, κερδίζοντας αρκετές θέσεις.

 

Η περιπέτεια συνεχίζεται

Η ΕΔ4 ξεκίνησε για τους οδηγούς με πολύ κρύο και βροχή μέχρι και το πέρασμα των συνόρων με τη Χιλή στα 4,800 μ. και συνεχίστηκε με τρομερή ζέστη μόλις η διαδρομή άρχισε να κατηφορίζει. Σύμφωνα με τον Βασίλη οι διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν τεράστιες.

 

Η ΕΔ5 της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου περιλαμβάνει μια μεγάλη ειδική, πέτρες, ένα άνυδρο αλατωρυχείο με ορυκτό αλάτι στην επιφάνεια το οποίο αντανακλά τον ήλιο και γλιστράει και τερματισμό στα όρια της Ατακάμα μετά από τεράστιους αμμόλοφους.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα ξεκινά από τη Χιλή αυτήν τη φορά και από μια από τις πιο άνυδρες πόλεις του κόσμου και καταλήγει στις ακτές του Ειρηνικού, δυτικά από την θρυλική έρημο Ατακάμα, στο Iquique.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: CALAMA – IQUIQUE

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΛΗΣ / ΜΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 36

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ / ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 423

 

Πρόσω ολοταχώς!

Σε αυτή την ολοκληρωμένη ειδική οι οδηγοί θα πρέπει να «ασχοληθούν» με μια ποικιλία τερέν καθένα από τα οποία απαιτεί ιδιαίτερη οδηγική συμπεριφορά. Μετά από μια αργή εκκίνηση σε βραχώδη, κακοτράχαλα μονοπάτια , το πέρασμα από τα αλατωρυχεία επίσης θα ρίξει τη μέση ταχύτητα: αυτό το μικρό τμήμαμε τα λίγα χιλιόμετρα θα κρατήσει τους αγωνιζόμενους απασχολημένους για μια ώρα τουλάχιστον! Και η αγωνιστική ημέρα δεν θα έχει ακόμα τελειώσει. Ακολουθεί ένα ανοιχτό τερέν, χωρίς σημείο αναφοράς, το οποίο εκτείνεται σε πάνω από 100 χιλιόμετρα. Το «φεστιβάλ» των αμμόλοφων ολοκληρώνεται με τη κάθοδο προς το Iquique η οποία υπόσχεται να ανταμείψει όσους αναζητούν συγκινήσεις. Απέναντι από τη θάλασσα, οι οδηγοί θα κατέβουν μια πλαγιά 3,2χλμ. με μέση κλίση 32%!

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2011 EΔ 5: O Βασίλης Ορφανός συνεχίζει ακάθεκτος

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2011: ΕΔ3 Ανεβαίνει κι άλλο ο Β. Ορφανός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα