• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Wrooom live: H Ducati είναι «βρώμικη» είπε ο Rossi
Τόνισε το πρόβλημα με τον ώμο του
Νέα 12/01/2011 - 11:49

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Χθες το βράδυ στο δείπνο που έγινε σε υψόμετρο 2,100 μ., σε ένα σαλέ που άνοιξε ειδικά για τους προσκεκλημένους του Wrooom, o Valentino Rossi ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και είχε στην παρέα του δεξιά του τον μάγειρα που από την Yamaha πουήλθε μαζί του στην Ducati και αριστερά του τον φυσικοθεραπευτή του, τον άνθρωπο που περνά κάθε μέρα πολλές ώρες μαζί του, στην προσπάθεια για την όσο γρηγορότερη γίνεται, ανάρρωσή του από την εγχείρηση στον ώμο του. Ο Uccio ήταν στην απέναντι μεριά του τραπεζιού, ενώ η Marwa δεν εμφανίστηκε, αφού και ο Hayden, αλλά και οι Alonso, Massa είχαν έλθει στο δείπνο χωρίς γυναικεία παρέα. Ο Rossi είχε και μια θερμή συνομιλία με τον Renzo Rosso, τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Diesel, των γνωστών ρούχων που φέτος είναι ο νέος χορηγός της Ducati, μαζί με την AMG – Mercedes. Παραμένουν ως χορηγοί η Marlboro βέβαια και οι TIM, Generalli (ασφάλειες), αλλά και η Puma ως τεχνικός χορηγός.

 

Η παρουσία του φυσικοθεραπευτή σε τόσο κοντινό ρόλο μας θύμισε ότι το πρωί στις δηλώσεις του ο Valentino αναφέρθηκε τουλάχιστον 6 φορές στην κατάσταση της ανάρρωσής του και στο γεγονός ότι δεν θα είναι στο 100% πριν τον Απρίλιο – Μάιο, οπότε στην ουσία παραδέχεται ότι σε κανονικές συνθήκες θα έχει χάσει σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος, χωρίς να μπορεί να αποδώσει όπως θα ήθελε.

«Ήλπιζα να είμαι λίγο καλύτερα. Όλα πάνε καλά, αλλά περίμενα περισσότερα. Είναι όπως ένας αγώνας για μένα, το να φτάσω σε καλή κατάσταση στην Μαλαισία», ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε: «Κανονικά χρειάζονται 5-6 μήνες για να γίνει τελείως καλά ένα τέτοιο τραύμα. Αλλά πολλά μπορεί να αλλάξουν στη διάρκεια της ανάρρωσης. Οι τένοντες δεν φτιάχνονται γρήγορα. Τώρα ο ώμος μηχανικά δουλεύει σωστά, αλλά μου λείπει αρκετή κίνηση ακόμη. Θέλω ακόμη 5-6 εβδομάδες για αυτό και μετά θα πρέπει να δυναμώσω την περιοχή για να είμαι τελείως καλά.»

 

Σε ερώτηση του απεσταλμένου μας, για το αν αυτό θα επηρεάσει την κρίση του ως προς την εξέλιξη της GP11, αφού δεν θα μπορεί να οδηγήσει στις δοκιμές στο όριο, ο Rossi απάντησε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είμαι στο 100% στην Μαλαισία, αλλά δουλεύουμε πολύ για να κάνουμε την Desmosedici να δουλέψει. Θα είναι αδύνατο να οδηγήσω με την κατάσταση του ώμου μου, είναι η αλήθεια. Ο πρώτος στόχος μου είναι να γίνω καλά.»

 

Μετά συμπλήρωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Jeremy Burgess και την ομάδα του, με την οποία δεν κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό στην μοτοσυκλέτα. Απλά ρυθμίζουν τη θέση οδήγησης ώστε να τον βολεύει και προσπαθούν να κάνουν την μοτοσυκλέτα πιο ευκολοοδήγητη, ώστε να χρειαστεί να αλλάξει λίγο το στυλ του.

«Η Ducati είναι πολύ διαφορετική, πιο «βρώμικη» και άγρια. Θέλω να την κάνω πιο εύκολη για μένα και πιο ανταγωνιστική από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Ιστορικά η Ducati είναι πιο ατίθαση και πρέπει να την οδηγήσεις με την καρδιά. Είναι πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, ενώ οι Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες είναι σαν μοτοσυκλέτες παραγωγής που βελτιώνονται για το MotoGP!»

 

Σε επόμενο ρεπορτάζ περισσότερος Rossi…

 

Επόμενο άρθρο »

FREE VIDEO: Valentino Rossi & Nicky Hayden @ Wrooom

« Προηγούμενο άρθρο

Wrooom live: Φωτογραφικό αφιέρωμα 2ης ημέρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα