• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Wrooom live: H Ducati GP11 είναι όμορφη και λίγο διαφορετική
Έχει πιο επίπεδη ροπή και νέα αεροδυναμική
Νέα 12/01/2011 - 13:00

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Filippo Preziosi, ο πατέρας των αγωνιστικών Desmosedici ήλθε για πρώτη φορά στο Wrooom και μίλησε για το νέο του παιδί και τον ρόλο του Valentino Rossi στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

 

«Η GP11 που θα δείτε σήμερα, είναι το «step 0», το πρώτο επίπεδο εξέλιξης. Θα σας αρέσει πολύ, γιατί στο design έβαλε το χέρι του και ο Aldo Drudi. Από κει και πέρα οι εσωτερικές αλλαγές στο αρχικό αυτό στάδιο είναι η πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, το πλαίσιο με νέα τιμές ακαμψίας και ευκαμψίας, ένα νέο πιρούνι της Ohlins, που θα βασίζεται στα μέρη που μας έδωσε η εταιρία στο Brno, αλλά θα προσαρμοστεί στα 42 χιλιοστά διάμετρο και όχι στα 46. Επίσης νέα είναι η αεροδυναμική, με μειωμένη αντίσταση στον αέρα για καλύτερη τελική, αλλά και μειωμένο ανασήκωμα του μπροστινού μέρους», ήταν η πρώτη περιγραφή του Preziosi.

 

«Θα βελτιώσουμε την άλλη εβδομάδα σε δοκιμές στην Jerez, τα ηλεκτρονικά, το wheelie control και το traction control. Για την Sepang θα δοκιμάσουμε και ένα νέο ψαλίδι, για να δούμε την αξιολόγηση του Valentino, σε κάτι που δοκιμάσαμε και με τον Stoner, αλλά δεν προχώρησε τότε. Όσο για το 2012 ήδη έχουμε σχεδιάσει την μοτοσυκλέτα στο «step 00» και ότι βελτιώσεις κάνουμε μέσα στο 2011 θα περάσουν εκεί. Ελπίζω σύντομα μετά τους δοκιμαστές να την οδηγήσουν και οι οδηγοί. Δεν ξέρω αν θα φτάσει το όριο των 1,000 cc, λόγω του κανονισμού της κατανάλωσης καυσίμου. Μπορεί να είναι κάτι ενδιάμεσα στα 800 και 1,000», είπε ο μηχανολόγος που είναι υπεύθυνος για την αγωνιστική φιλοσοφία και την εξέλιξη των Ducati.

 

«O Valentino Rossi με εξέπληξε θετικά, γιατί πέρα από το ότι είναι η απόλυτη αξία στην αξιολόγηση μιας μοτοσυκλέτας, αυτός που μας δίνει την ζωτική πληροφορία, είναι ένας άνθρωπος που μεταφέρει θετική ενέργεια σε όλους. Τώρα έχουμε ηλεκτρισμό και δύναμη στην Ducati», ήταν το σχόλιό του όσον αφορά τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

 

«H Ducati χρησιμοποιεί τους αγώνες για να παίρνει ιδέες και λύσεις που εφαρμόζει στην παραγωγή. Ο Valentino θα μας βοηθήσει και σε αυτόν τον τομέα, γιατί του αρέσει να οδηγεί όλων των ειδών τις μοτοσυκλέτες. Είμαστε μια μικρή εταιρία και δεν θα ωφελούσε να αντιγράφουμε τις μεγάλες εταιρίες. Κάνουμε πειραματισμούς και μπορεί κάτι να μην βγει. Δεν κάνουμε πράγματα για να είμαστε διαφορετικοί, αλλά για να κερδίσουμε δευτερόλεπτα. Οι παρατηρήσεις του οδηγού είναι το πιο σημαντικό για εμάς», κατέληξε ο Preziosi.

 

Επόμενο άρθρο »

Wrooom live: Φωτογραφικό αφιέρωμα από την παρουσίαση της GP11

« Προηγούμενο άρθρο

FREE VIDEO: Valentino Rossi & Nicky Hayden @ Wrooom

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα