• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Wrooom live: O Rossi θα οδηγεί όλες τις Ducati!
C. Domenicali: Στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερες μοτοσυκλέτες παραγωγής!
Νέα 12/01/2011 - 19:40

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Claudio Domenicali, ο Τεχνικός Διευθυντής Αγωνιστικού, αλλά και μοτοσυκλετών παραγωγής είναι ίσως ο πιο σημαντικός άνθρωπος του Ιταλικού εργοστασίου, μετά τον Πρόεδρο, αφού αυτός στην ουσία καθορίζει εδώ και χρόνια την γραμμή και την φιλοσοφία της Ducati στο θέμα της εξέλιξης και παρουσίασης όλων των μοτοσυκλετών.

Ο μηχανολόγος μηχανικός επικεφαλής και πιο πάνω ιεραρχικά και από τον Preziosi μίλησε πολύ θετικά για την συνεργασία με τον Valentino Rossi.

«Μπαίνουμε στην νέα 3η εποχή του αγωνιστικού μας τμήματος, με την 1η εποχή να αρχίζει το 2003 με τον Loris Capirossi που μόλις στον 6ο μας αγώνα, έδωσε την 1η νίκη της Desmosedici. Η εποχή αυτή κράτησε μέχρι το 2006, με τον Loris κυρίαρχη μορφή. Από το 2007 μπήκαμε στην 2η εποχή, με τα 800cc και τον Casey Stoner, που μας έδωσε έναν τίτλο και 31 νίκες. Τώρα η νέα εποχή σηματοδοτείται από τον Valentino Rossi. Εμείς αγωνιζόμαστε μόνο για να κερδίζουμε και αυτό θα κάνουμε και τώρα.»

«Οι αγώνες του MotoGP για μας είναι ένα εργαστήριο Έρευνας και Εξέλιξης για τις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Ο Valentino θα μας δώσει ενδιαφέρουσες απόψεις και για τις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερες μοτοσυκλέτες παραγωγής! Συνεχώς να μεγαλώνουμε την αξιοπιστία και την απόδοση των κινητήρων με λιγότερα καύσιμα. Στο άμεσο μέλλον η μεταφορά της αγωνιστικής τεχνολογίας στην παραγωγή θα είναι πιο άμεση και ο Valentino Rossi θα δοκιμάζει όλα τα μοντέλα παραγωγής, όπως θέλησε ο ίδιος, που έχει πάθος με κάθε τι που έχει κινητήρα και ρόδες. Θα δώσει περισσότερο χαρακτήρα στις μοτοσυκλέτες μας και είναι σπουδαίο να έχουμε ως οδηγό εξέλιξης έναν τόσο χαρισματικό οδηγό, τον καλύτερο οδηγό του κόσμου και της ιστορίας, όπως λένε πολλοί», είπε χαρακτηριστικά ο Domenicali.

Όσον αφορά το μέλλον της χρήσης traction control στους αγώνες είπε:

«Ακούμε τους οδηγούς να ζητούν λιγότερα ηλεκτρονικά, αλλά η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική, τόσο στις μοτοσυκλέτες παραγωγής, όσο και στις αγωνιστικές. Δουλεύουμε ώστε η Ducati να έχει μέγιστη ενεργητική ασφάλεια. Είναι λίγο παρελθόν να σκεφτόμαστε μια μοτοσυκλέτα χωρίς ηλεκτρονικά. Ούτε που το σκεφτόμαστε στο μέλλον να φύγουν.»

 

Επόμενο άρθρο »

Wrooom live: Φωτογραφικό IΙΙ Vale και GP11

« Προηγούμενο άρθρο

Wrooom live: Φωτογραφικό ΙΙ η GP11 στο στούντιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα