• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dorna - MotorLand Aragon μαζί έως το 2016!
Η πίστα της Αραγονίας μπαίνει κανονικά στο πρόγραμμα
Νέα 02/03/2011 - 14:51

Οι υπεύθυνοι της Dorna Sports και στελέχη της τοπικής κυβέρνησης της Αραγονίας συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη Ισπανική πίστα θα περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP τουλάχιστον ως το 2016.

 

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, ο Jose Angel Biel, Αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης και Πρόεδρος της «MotorLand Aragon» (της εταιρείας που έχει τη διαχείριση της πίστας), ο Arturo Aliaga, Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης καθώς και Αντιπρόεδρος της «MotorLand Aragon» και ο Antonio Gasion, Διευθύνων Σύμβουλος της «MotorLand Aragon».

 

Βάσει όσων αποφασίστηκαν, το Grand Prix που διεξάγεται στην Ισπανική πίστα θα εντάσσεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP τουλάχιστον για έξι χρόνια ακόμα (συμπεριλαμβανομένης και της φετινής χρονιάς).

Να σημειώσουμε ότι πέρσι, μόλις την πρώτη χρονιά που περιελήφθη εκτάκτως στο Παγκόσμιο αγωνιστικό ημερολόγιο, ο συγκεκριμένος αγώνας βραβεύτηκε με τον τίτλο «Best Grand Prix» από την IRTA (την Διεθνή Ένωση Ομάδων που μετέχουν στο MotoGP), ως η αρτιότερη διοργάνωση του θεσμού.

Επίσης να σημειώσουμε ότι στους ιδιοκτήτες της πίστας περιλαμβάνεται και ο ανηψιός του Ezpeleta! Τυχαίο; ...δεν νομίζω. Να σημειώσουμε ότι είναι το μόνο Grand Prix στο κόσμο που δεν έχει ικανοποιητικό αριθμό ξενοδοχείων σε απόσταση μικρότερη από 100 χλμ. Επίσης να πούμε ότι έτσι η Ισπανία θα έχει μόνιμα 4 Grand Prix το χρόνο, κινδυνεύοντας να γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ισπανική υπόθεση κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι Ισπανικές πίστες είναι αυτές που κατά τεκμήριο "κόβουν" τα περισσότερα εισιτήρια και ότι η συγκεκριμένη πίστα οδηγικά είναι θαυμάσια και μπορεί να δίνει ευχαρίστηση στους οδηγούς και θέαμα στους θεατές.

Επόμενο άρθρο »

Nakamoto: “Κάναμε πολλές μικρές βελτιώσεις»

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Δύο πλαίσια για την MZ το 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα