• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Gibernau: «Χρωστάω πολλά στον Rossi!»
Απέκλεισε το γεγονός να επιστρέψει στους αγώνες
Νέα 11/04/2011 - 15:40

Ο Manuel Gibernau Bulto, γνωστός στους φίλους της μοτοσυκλέτας ως «Sete», παραβρέθηκε στην πίστα της Monza όπου διοργανώθηκε αγώνας αυτοκινήτων του θεσμού «Superstar Series» και, μεταξύ άλλων, έδωσε συνέντευξη στον Ιταλικό Τύπο όπου μίλησε τόσο για το παρελθόν όσο και για τους κορυφαίους αναβάτες που συμμετέχουν στο MotoGP. Ας δούμε τι είπε ο Gibernau:

 

Θα λάβεις μέρος στο θεσμό «Superstar Series»;

«Προς το παρόν, όχι. Όμως δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Έχω μεγάλη εκτίμηση γι’ αυτούς τους οδηγούς και προς το περιορίζομαι στο να τους βλέπω. Αν αργότερα υπάρξει μια ευκαιρία για να συμμετέχω, θα το δούμε».

 

Οδηγείς ακόμα μοτοσυκλέτα;

«Ναι. Οδηγώ μοτοσυκλέτες street και motard. Ευτυχώς, οδηγώ χωρίς να χρειάζεται να λάβω μέρος σε αγώνες. Έτρεχα για πολλά χρόνια και αυτό μου είναι αρκετό».

 

Τι κάνεις τώρα;

«Ετοιμάζω κάποια πράγματα σε προσωπικό επίπεδο και είμαι ευτυχισμένος με την ιδιωτική μου ζωή. Πάντα ήμουν άνθρωπος χαμηλών τόνων και είναι πολύ καλό που πλέον δεν είμαι στην τηλεόραση. Μπορώ να κάνω ότι θέλω χωρίς να το σχολιάζει ο κόσμος».

 

Έφυγες από το MotoGP το 2009, όταν μετείχες με τη δορυφορική Ducati της ομάδας Onde 2000. Tι συνέβη;

«Αυτό που συνέβη είναι ότι μου ζητήθηκε να επιστρέψω στους αγώνες αλλά αυτό είναι κάτι που ήταν στα σχέδιά μου. Υποτίθεται ότι θα μετείχα στο θεσμό για δύο χρόνια, όμως έπειτα από μερικούς αγώνες ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούσα να κρατήσω τις υποσχέσεις μου. Έτσι σταμάτησα. Θεωρώ ότι αποσύρθηκα από τους αγώνες από το 2006».

 

Σου λείπουν οι αγώνες;

«Όχι, δεν μου λείπουν. Ήμουν τυχερός στη ζωή μου επειδή δεν τραυματίστηκα σοβαρά και τώρα είμαι 100% υγιής. Έπειτα από 12 χρόνια στο MotoGP, δεν μπορούν να το πουν πολλοί (αναβάτες) αυτό. Κέρδισα αγώνες, πάλεψα για το πρωτάθλημα και τώρα ζω μια διαφορετική ζωή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος τώρα, όπως ήμουν και τότε».

 

Δεν σε θέλγει το γεγονός ότι επιστρέφουν οι κινητήρες των 1.000cc στις μοτοσυκλέτες του MotoGP;

«Όχι! Έχει περάσει η εποχή μου και είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούσα να οδηγήσω το ίδιο γρήγορα όπως στο παρελθόν».

 

Είχες πολλές δύσκολες στιγμές στην καριέρα σου. Ξεχωρίζεις κάποια από αυτές;

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το ιδιαίτερο. Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν περίμενα να επιτύχω όσα κατάφερα. Έζησα το όνειρό μου. Αυτό αφορά και τις αρνητικές στιγμές επίσης. Το να πω ότι στενοχωρήθηκα όταν έχασα έναν αγώνα είναι απρεπές για όσους πραγματικά περνάνε δύσκολες στιγμές στη ζωή τους. Όσοι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά πάντα θα μας είμαστε οι τυχεροί σε αυτή τη ζωή».

 

Σκέφτεσαι να λάβεις μέρος στο WSBK;

«Όχι. Αποφάσισα να σταματήσω τους αγώνες και αυτό αφορά όλους τους θεσμούς».

 

Αν μας επιτραπεί ένα σχόλιο, θα λέγαμε ότι η σκέψη του Gibernau είναι πολύ συγκροτημένη και ότι ο λόγος του είναι καίριος και δύσκολα μπορείς να αντιταχθείς σε αυτά που λέει.

Από τον «Sete» ζητήθηκε η γνώμη του για τους κορυφαίους αναβάτες του MotoGP και αυτός δεν αρνήθηκε να πει αυτό που πιστεύει.

 

Για τον Rossi:

«Είναι κορυφαίος, ίσως ο καλύτερος όλων εποχών και κανείς δεν μπορεί να του πάρει ό,τι έχει καταφέρει. Θεωρώ ότι επέλεξε να πάει στην Ducati για να έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Ελπίζω να αποβεί σε καλό της Ιταλίας αυτή η κίνησή του. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ μας, τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν. Λυπάμαι που είχαμε κάποιες αντιπαραθέσεις αλλά δεν του κρατάω κακία. Το αντίθετο μάλιστα. Αν έγινα κορυφαίος οδηγός το οφείλω σε αυτόν. Ξέρω ότι και αυτός με σέβεται γιατί το να κερδίζεις κάποιον κορυφαίο οδηγό σε κάνει καλύτερο».

 

Για τον Simoncelli:

«Δεν τον ξέρω καλά και δεν μπορώ να πω».

 

Για τον Dovizioso:

«Δουλεύει σκληρά και πάντα πρέπει να παλεύει με τους Stoner, Pedrosa, Rossi και Lorenzo. Είναι δύσκολο αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται στο θεσμό για χρόνια δεν είναι τυχαίο».

 

Για τον Capirossi:

«O Loris είναι ένας πολύ καλός φίλος. Έχουμε κρατήσει στενή επαφή και με επισκέπτεται οικογενειακώς. Ήμουν οπαδός του πριν αρχίσω τους αγώνες και αυτός εξακολουθεί να τρέχει ακόμα, ενώ εγώ σταμάτησα! Αυτό δείχνει ότι έχει μεγάλο πάθος για τους αγώνες».

 

Για τον Lorenzo:

«Είναι ένα μεγάλο ταλέντο και αυτός που δουλεύει πιο σκληρά από όλους».

 

Για τον Perdosa:

«Και αυτός δουλεύει πολύ και είναι κρίμα που έχει προβλήματα τραυματισμού. Είναι φαινόμενο σε ό,τι αφορά το ταλέντο του».

 

Για τον Stoner:

«Ήταν πολύ γρήγορος ήδη από τα 250cc αλλά είχε πολλές πτώσεις. Όμως τώρα έμαθε και είναι ο καλύτερος για να κάνει έναν ταχύ γύρο».

 

Για τον Spies:

«Δεν τον γνωρίζω αλλά ελπίζω να τα πάει καλά. Έπειτα από τους Rainey και Schwantz δεν έχει κερδίσει κάποιος Αμερικανός το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα ήθελα να το κάνει».

Επόμενο άρθρο »

Ξεκίνησε το Ελληνικό Πρωτάθλημα ταχύτητας

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ο Hayden οδηγεί την GP12

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα