• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Grand Prix στο Τέξας από το 2013
Υπεγράφη δεκατές συμβόλαιο
Νέα 13/04/2011 - 11:32

Στελέχη της Dorna Sports S.L., της «3FourTexasMPG και LLC» και της «Full Throttle Production» υπέγραψαν συμβόλαιο βάσει του οποίου από το 2013 θα διεξάγεται Grand Prix στο Τέξας, στην πίστα «Circuit of the Americas» που δημιουργείται στο Austin, την πρωτεύουσα της πολιτείας. Έχει δεκαετή διάρκεια και αφορά και τις τρεις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (MotoGP, Moto2 και Moto3, όπως θα ονομάζεται τότε αυτή των 125cc).

 

O Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports, δήλωσε έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας:

«Είμαστε χαρούμενοι που συμπεριλάβαμε την πίστα “Circuit of the Americas” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP. Είναι τιμή μας που επεκτείναμε το Πρωτάθλημα στο Τέξας, το οποίο έχει παράδοση στο να βγάζει Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Kevin (Schwantz) και εδώ και 20 χρόνια συζητάμε για να βρούμε τρόπο να διαδώσουμε το MotoGP στις ΗΠΑ.

Τώρα, με όσα κάνει ο Tavo Hellmund («Full Throttle Productions») στο Austin, είδαμε την ευκαιρία και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία. Η δεκαετής διάρκεια του συμβολαίου δείχνει την εμπιστοσύνη μας και τη σιγουριά μας ότι όλα θα πάνε καλά».

 

Ο Kevin Schwantz, Διευθύνων Σύμβουλος της «3FourTexas MGP και LLC», είπε σχετικά:

«Το γεγονός ότι το MotoGP έρχεται στο Τέξας, που είναι η πατρίδα μου, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμένα. Πιστεύω πολύ σε αυτό και ξέρω ότι οι αγώνες μοτοσυκλέτας είναι δημοφιλείς εδώ».

 

Με τη σειρά του, ο Tavo Hellmund, ο οποίος δούλεψε πολύ για να επιτευχθεί η συμφωνία, τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσθέσαμε το καλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ετήσιο πρόγραμμά μας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την πολιτεία του Τέξας και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Αμερικανικού Μότοσπορ που θα διεξάγονται Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μοτοσυκλετών και Αυτοκινήτων την ίδια χρονιά.

Με τον Kevin είμαστε πολύ καλοί φίλοι για χρόνια και έχω καλή σχέση και με τον Carmelo. Σέβομαι ό,τι κάνουν η Dorna και η FIM για το MotoGP. Θα είναι μια καλή εμπειρία για τις ΗΠΑ και –ποιος ξέρει– ίσως ο Ben Spies να είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον πρώτο αγώνα που θα γίνει το 2013!».

 

Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες στην πίστα του Austin θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2012, οπότε και θα φιλοξενηθεί το Grand Prix της Formula 1.

Επόμενο άρθρο »

Κριτική Cadalora σε Rossi και Biaggi

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: «Θέλω να τρέξω στο Εστορίλ»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα