• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK Assen: O Rea μεγάλος νικητής στον 1ο Αγώνα
3 στις 3 νίκες στο Assen από πέρυσι!
Νέα 17/04/2011 - 15:01

Ο Jonathan Rea (Castrol Honda) είχε κερδίσει πέρυσι και τους 2 αγώνες του Assen, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η έδρα μετράει, ειδικά όταν μιλάμε για την έδρα της ομάδας του, την Ολλανδική Ten Kate που έχει αυτήν την πίστα ως πίστα δοκιμών. Ο Βρετανός και η ομάδα του διάλεξαν ακριβώς τις ρυθμίσεις που έπρεπε για τους 13ο Κελσίου της ατμόσφαιρας την ώρα του πρώτου από τους δύο αγώνες της ημέρας, που παραδοσιακά γίνονται σε κάθε αγωνιστική συνάντηση στα Superbike. 

Ο Rea πέρασε τον Biaggi και τον Checa που προηγήθηκαν αρχικά και μετά αντιστάθηκε στις επιθέσεις τους Ιταλού, μέχρι που στον τελευταίο γύρο είχε την άνεση να κρατήσει μια διαφορά σχεδόν ενός δευτερολέπτου.

Από την μεριά του ο Max Biaggi (Aprilia Alitalia) το πάλεψε προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ελαφρά μεγαλύτερη τελική της μοτοσυκλέτας του – 293 χαω έναντι 289.1 – αλλά τελικά έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με την 2η θέση.

Ο Ισπανός που προηγείται στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Carlos Checa (Althea Racing Ducati) ξεκίνησε δυναμικά, έμεινε πίσω αργότερα μέχρι την 5η θέση και ξαναβρήκε το ρυθμό του για να πάρει ένα ακόμη βάθρο.

Ο Marco Melandri (Yamaha World Superbike) χρειάστηκε να δώσει μεγάλες μάχες, ειδικά με τον συμπατριώτη του Fabrizio για να ανέβει τελικά 4ος προς τα τέλη του αγώνα.

Ο Michel Fabrizio (Suzuki Alstare) που τον ακολούθησε επίσης έκανε καλή εμφάνιση.

Ο Troy Corser (BMW Motorrad Motorsport) κέρδισε την μάχη από τους υπόλοιπους, δίνοντας για άλλη μια φορά διασπορά των κατασκευαστών στα αποτελέσματα, με 6 διαφορετικές μοτοσυκλέτες στις 6 πρώτες θέσεις.

Η μόνη που έλειπε από τις 7 πρώτες θέσεις της κατάταξης είναι η Kawasaki, με τον Mark Aitchison (Pedercini Team Kawasaki) πρώτο από τις 5 μοτοσυκλέτες της στην 10η θέση. Όμως η πράσινη ομάδα έχει δύο πρωτιές στον αγώνα αυτό: Τον ταχύτερο γύρο του Tom Sykes που εντυπωσίασε στην αρχή ανεβαίνοντας μέχρι την 3η θέση, για να μείνει τελικά 14ος, αλλά και την υψηλότερη τελική ταχύτητα της ημέρας με 298.7 χαω, του Joan Lascroz.

 

Δείτε στην 2η φωτογραφία αναλυτικά τα αποτελέσματα του 1ου σημερινού αγώνα. Ο 2ος θα γίνει αργότερα το απόγευμα.

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK Assen: O Checa φοβερός νικητής στον 2ο Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK, Checa: «Τα ελαστικά θα παίξουν σημαντικό ρόλο»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα