• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VIP*: O Rossi προσπέρασε με κίτρινη σημαία;
Μια φωτογραφία δημιουργεί συζητήσεις. VIP (Very Important Post)
Νέα 16/05/2011 - 17:51

Σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσίευσε η Ιταλική εφημερίδα «Gazzeta dello Sport», ο Valentino Rossi φαίνεται να προσπερνά τον Andrea Doviziοso, ενώ ένας κριτής έχει σηκώσει ήδη κίτρινη σημαία.

 

Βάσει του δημοσιεύματος, έχει προηγηθεί η πτώση του Dani Pedrosa και οι κριτές έχουν σηκώσει ή σηκώνουν εκείνη τη στιγμή την κίτρινη σημαία που σημαίνει ότι οι αναβάτες πρέπει να διατηρήσουν τη θέση τους. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν προσπεράσουν, πρέπει να επανέλθουν στην πρότερη θέση που είχαν, διαφορετικά τους επιβάλλεται ποινή.

 

Η πτώση του Pedrosa, όταν ακούμπησε στην προπορευόμενη μοτοσυκλέτα του Simoncelli και η επιβολή ποινής διέλευσης από τα πιτς στον Ιταλό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον έπειτα από το Γαλλικό Grand Prix. Ωστόσο, πριν μιλήσουμε για «σενάριo ευνοιοκρατίας» υπέρ του Rossi, να πούμε ότι ο Αλυτάρχης του αγώνα λαμβάνει υπόψη του πολλές πληροφορίες και είναι περισσότερο ενήμερος από όσο οι θεατές ή οι τηλεθεατές, πριν λάβει μια απόφαση.

 

O Valentino Rossi ρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον Αγώνα, για το συμβάν και για το "αν είδε την κίτρινη σημαία, όταν προσπερνούσε τον Lorenzo", όπως χαρακτηριστικά τον ρώτησε Βρετανός συνάδελφος. Ο Rossi απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια ότι δεν είδε καμία σημαία. Μάλιστα μετά το ξανασκέφτηκε και είπε ότι στη συγκεκριμένη φάση "ήμουν ήδη δίπλα και λίγο μπροστά από τον Lorenzo, οπότε δεν προσπέρασα". Μετά φαίνεται στο video ότι ξανασκέφτεται για την όλη φάση, αλλά η κουβέντα δεν συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι ότι ο δημοσιογράφος τον παρέσυρε να σκεφτεί ότι ήταν με τον Lorenzo, ενώ ο Ισπανός είναι εκείνη τη στιγμή λίγο πιο μπροστά. Το όλο σκηνικό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι με τον Dovizioso. Ωστόσο κανένας από τους δύο Ιταλούς δεν πρόσεξε την κίτρινη σημαία στο βάθος, η οποία μάλιστα μόλις είχε σηκωθεί. Το άλλο γεγονός είναι ότι οι κριτές εκείνη τη στιγμή τρέχουν (διακρίνονται στην φωτογραφία) να βοηθήσουν τον κτυπημένο Pedrosa και προφανώς κανείς από τους κριτές δεν έχει προσέξει το αν το προσπέρασμα έγινε εκείνη τη στιγμή ή αν όντως ήδη ο Rossi είχε την εσωτερική και απλά ο Dovi έκοψε λίγο.

Όπως και νάχει είναι μια φάση που θα συζητηθεί και πολλοί μπορεί να πουν ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Rossi και μόνο από το γεγονός ότι δεν είδε την κίτρινη σημαία. 

Επόμενο άρθρο »

O Dani Pedrosa δεν εγχειρίστηκε …ακόμη

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi στο Silverstone με Ducati 1198

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα