• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φόρμα-αερόσακος για τους αναβάτες
Προς το παρόν, χρειάζεται εξέλιξη
Νέα 09/06/2011 - 15:40

Στο περιθώριο του Grand Prix τη Βαρκελώνης διεξήχθη συζητήση για την παθητική ασφάλεια των αναβατών στους αγώνες. Σε αυτή πήραν μέρος οι Hector Barbera, Αlex Criville, Juan Carlos Alcacer (ορθοπεδικός χειρουργός της πίστας της Καταλονίας), Javier Alonso (Υπεύθυνος Ασφάλειας της Dorna) και ο Jeremy Appleton, εκπρόσωπος της «Alpinestars» η οποία εξελίσσει μια φόρμα που διαθέτει αερόσακους.

 

Ο δρ. Alcacer υπερασπίστηκε της προσπάθειας δημιουργίας ενός τέτοιου είδους φόρμας για τους αναβάτες και δήλωσε:

«Αν και η ως τώρα εμπειρία μας είναι μικρή, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μερικά πολύ θετικά συμπεράσματα. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρσι τον Νοέμβριο στο “Race”, η χρήση αερόσακων στις μοτοσυκλέτες μειώνει την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού στην πλάτη κατά 80%, την πιθανότητα τραυματισμού στο λαιμό κατά 50% και στο στήθος κατά 25%.»

 

Ο Alonso είπε ότι η χρήση των αερόσακων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική και δήλωσε:

«Το πρόβλημα με την τεχνολογία των αερόσακων ως τώρα είναι ότι δεν έχει εξελιχθεί αρκετά. Θα θέλαμε να την εφαρμόσουμε άμεσα, όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτή. Ο αερόσακος θα πρέπει να είναι συμβατός με όλες τις κατηγορίες και προς το παρόν δεν είναι. Πάντως, εμείς συνεχίζουμε την εξέλιξη.»

 

Βεβαίως, σκοπός δεν είναι να παραμένει η συγκεκριμένη τεχνολογία μόνο στους αγώνες αλλά να περάσει και στην καθημερινότητα όλων των αναβατών.

Επόμενο άρθρο »

Oι οδηγοί της Honda στην Red Bull Racing F1

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Oι τραυματισμοί του Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα