• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεχίζεται η εξέλιξη του αερόσακου
Για τη φόρμα των αναβατών
Νέα 29/06/2011 - 12:42

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του Grand Prix στην πίστα της Αραγονίας (16-18 Σεπτεμβρίου) θα υπάρχει στις εγκαταστάσεις της ένα εργαστήριο στο οποίο το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις πρόσφατες εξελίξεις παθητικής ασφάλειας του αναβάτη σε περίπτωση πτώσης.

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Dorna και την FIM και έχει ως στόχο να ενημερώσει για την πρόοδο που έχει συμβεί στις φόρμες, τα κράνη, τα γάντια, γενικά σε όλο τον εξοπλισμό του αναβάτη. Σε αυτά, βεβαίως περιλαμβάνεται και το σύστημα αερόσακου που εξελίσσουν τόσο η Dainese όσο και η Alpinestars. Ως γνωστόν, στόχος των ανθρώπων της Dorna είναι να χρησιμοποιηθεί ο αερόσακος από όλους τους αναβάτες που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Να σημειώσουμε ότι πολλοί αναβάτες έχουν κάνει ως τώρα δοκιμές με το «D-Air Racing System» της Dainese μεταξύ των οποίων οι Valentino Rossi, Marco Simoncelli και Nicky Hayden, και οι πληροφορίες που έδωσαν ήταν πολύτιμες για την περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος. Ο συγκεκριμένος αερόσακος φουσκώνει μόλις σε 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου και ξεφουσκώνει σε 10 δευτερόλεπτα, για να μπορεί ο αναβάτης να συνεχίσει στον αγώνα, αν δεν έχει πάθει ζημιά η μοτοσυκλέτα του από την πτώση.

Επόμενο άρθρο »

H απάντηση της Bridgestone στην κριτική

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος δηλώνει ο Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα