• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati και με τις δύο GP11 & GP11.1 στην Laguna
8 μοτοσυκλέτες θα έχουν οι Hayden - Rossi
Νέα 18/07/2011 - 12:02

Η απόφαση πάρθηκε χθες αργά το απόγευμα: Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati, βρήκε τον τρόπο (και το λογιστικό μπέρδεμα, αλλά και την τεχνική πολυπλοκότητα) να έχει 8 μοτοσυκλέτες σε τρεις μέρες από σήμερα, αφού σε 4 αρχίζουν οι Ελεύθερες Δοκιμές 1 στην πίστα της Laguna Seca στην Καλιφόρνια. 

Ακούγοντας λοιπόν τον Valentino Rossi, που χθες μπερδεύτηκε και δεν ήξερε αν πρέπει να επιμείνει στην προχθεσινή του δήλωση για επιστροφή στην παλιά μοτοσυκλέτα, η Ducati θα έχει στη διάθεση και των δύο οδηγών της και την GP11 και την GP11.1.

Μέσα στο γκαράζ της Laguna Seca κάθε οδηγός θα έχει μία GP11 και μια GP11.1, ώστε να κάνει άμεσες συγκρίσεις. Αλλά για να διασφαλιστεί η πιθανότητα ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης, στο φορτηγό της ομάδας θα υπάρχουν οι δεύτερες μοτοσυκλέτες, ώστε τελικά την Κυριακή το βράδυ (23:30 ώρα Ελλάδος) ο κάθε οδηγός να έχει αποφασίσει με πια έκδοση της Desmosedici θα πάει για τον Αγώνα.

Την Παρασκευή θα είναι η πρώτη φορά που ο Hayden θα δοκιμάσει τον κινητήρα των 800cc πάνω στο πλαίσιο που ήδη έχει δοκιμάσει με τα 1000cc στο Mugello. Η χθεσινή δήλωσή του: «Είναι εύκολο να το λέω τώρα, αλλά ευχόμουν να είχα τρέξει με το μαλακό λάστιχο», δείχνει ότι ακόμη και με μια μοτοσυκλέτα που την ξέρει αρκετά καλά, ακόμη γίνονται λάθη σε κρίσιμους τομείς όπως η επιλογή ελαστικών για τον Αγώνα! Άρα θα είναι πολύ δύσκολο να βρει τα σωστά πατήματα με μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει ξαναοδηγήσει ποτέ!

Για να καταλάβει κανείς τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, ο Bautista που τον πέρασε στην τελευταία στροφή του Αγώνα και πήρε την 7η θέση, χρησιμοποιούσε το μαλακό πίσω λάστιχο και σημείωσε τον ταχύτερό του γύρο στον 29ο από τους 30 γύρους του Αγώνα, δηλαδή η αντοχή του ήταν πολύ καλή.

Αντίστοιχα η διαφορά ταχύτερου γύρου μεταξύ Hayden – GP11 και Rossi – GP11.1 ήταν μόλις 0.015 του δευτερολέπτου μέσα στον Αγώνα, ενώ στις Κατατακτήριες ήταν σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο, υπέρ του Αμερικανού πάντα!

 

Επόμενο άρθρο »

Bautista: «Τι μάχη με τις Ducati»!

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Η ομορφιά στο Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα