• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: H Aprilia συνεχίζει και το 2012
Προς το παρόν δεν θα έχει εμπλοκή στο MotoGP
Νέα 30/07/2011 - 12:03

Η Aprilia είναι ένα από τα μέλη του Piaggio Group και βέβαια οι αποφάσεις για την αγωνιστική της εμπλοκή περνούν μέσα από συνολικές αποφάσεις του ομίλου, τη στιγμή που οι πωλήσεις supersport μοτοσυκλετών δεν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Για παράδειγμα μόνο 318 RSV 4 πουλήθηκαν τους πρώτους έξι μήνες στην Ιταλία και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αμφιβολίες για το μέλλον! 

Οι φωνές μέσα στην ετιαρία που ήθελαν επιστροφή στα MotoGP ηρέμησαν και η Aprilia έχει αντισταθεί στις «σειρήνες» των Moto3 και Moto2, που θα μπορούσαν να παράγουν Replica για τις κατηγορίες παραγωγής. Η RSV 4 όμως πρέπει να κάνει απόσβεση των επενδύσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και έτσι θα είναι εκεί και το 2012, έτος κατά το οποίο η σύμβαση με τον Biaggi λήγει.

Είναι σχεδόν βέβαιη η συνέχιση της παρουσίας της επίσημης ομάδας, αν και συζητήθηκε το μοντέλο των Ιαπώνων και της Ducati που είναι παρόντες μέσω ιδιωτικών ομάδων που τις υποστηρίζουν εργοστασιακά.

Το θέμα των οδηγών είναι ακόμη στον αέρα, όσον αφορά τη θέση του Camier που φαίνεται ότι δεν είναι πια αρεστός στην διοίκηση της ομάδας. Ένα όνομα που συζητιέται είναι αυτό του Toni Elias που μάλλον δεν έχει μέλλον στο MotoGP. Επίσης ο Leon Haslam ήταν στις «σημειώσεις» του Noale πριν από δύο χρόνια και τώρα φαίνεται ότι η σχέση του με την BMW δεν πάει και τόσο καλά. Ο Ιταλός Michel Fabrizio είναι επίσης μια καλή περίπτωση.

Σημαντικό - αλλά όχι καθοριστικό - θα είναι το αποτέλεσμα του Πρωταθλήματος φέτος: σε περίπτωση νίκης θα ήταν αδύνατο για την Aprilia να αφήσει το θεσμό εργοστασιακά και να έχει μικρότερη εμπλοκή. Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι και την επόμενη χρονιά η Ιταλική φίρμα θα βρίσκεται δυναμικά στο WSBK.

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK: O Hopkis στην Superpole, με νέο ρεκόρ πίστας!

« Προηγούμενο άρθρο

Η ελληνική ιστοσελίδα της Derbi είναι στον αέρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα