• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Ο Σίσσης 2ος και προηγείται στην βαθμολογία!
Έκανε και πάλι φοβερό αγώνα!
Νέα 13/08/2011 - 22:58

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Θανάσης – Arthur – Σίσσης ξεκίνησε δυνατά τον σημερινό 12ο Αγώνα του Red Bull Rookies Cup, που την ώρα της εκκίνησης έγινε κάτω από ήλιο και με την άσφαλτο στεγνή. Στον 4ο όμως από τους 14 γύρους του Αγώνα οι πρώτες σταγόνες της βροχής άρχισαν να πέφτουν.

Ο Θανάσης έδινε τη μάχη στο γκρουπ των πρωτοπόρων (φωτ. 5) και πέρασε στην 2η θέση όταν βγήκε η κόκκινη σημαία της διακοπής του αγώνα. Όμως σύμφωνα με τον κανονισμό μετράει ο προηγούμενος γύρος και έτσι ξεκίνησε το 2ο βρεγμένο μέρος του Αγώνα από την 4η θέση. Οδηγώντας προσεκτικά πέρασε στην 2η θέση και πάλι και στον τελευταίο γύρο πλησίασε πολύ τον προηγούμενο Αμερικανό Roberts (φωτ. 6).

Ο Σίσσης έκανε την κίνηση του στην είσοδο της τελευταίας στροφής και πέρασε πρώτος, όμως στην έξοδο για τον τερματισμό ο Roberts είχε καλύτερη γραμμή και ξαναπέρασε μπροστά για να πάρει την καρό σημαία με διαφορά χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ήταν μια γενναία κίνηση του Θανάση που έδειξε ότι και στο στεγνό και στο βρεγμένο είναι μαχητής.

«Ήμουν πραγματικά πολύ νευρικός, γιατί ήμουν αρκετά πίσω από τον John, αλλά προσπάθησα σε κάθε σημείο της πίστας να φτάσω όλο και πιο κοντά και μετά στην ανηφόρα προσπάθησα να είμαι όσο κοντύτερα γίνεται. Tον πέρασα, αλλά ανοίχτηκα λίγο και αυτός ήταν στην καλύτερη γραμμή και ήταν ταχύτερος στην τελευταία στροφή. Έκανε καλή δουλειά, μπράβο του, αλλά και εγώ είμαι ακόμη χαρούμενος με την 2η θέση. Οδήγησα σιγά – σιγά στην αρχή, σκεφτόμουν τους βαθμούς και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μπροστά στο πρωτάθλημα», είπε ο Θανάσης.

Ο μεγάλος του αντίπαλος στην βαθμολογία, ο Ιταλός Baldassarri ήταν μέχρι τον τελευταίο γύρο 8ος και τερμάτισε 6ος όταν έπεσαν μπροστά του δύο οδηγοί. Έτσι τώρα ο «δικός» μας οδηγός πέρασε πρώτος στην βαθμολογία με 4 βαθμούς διαφορά και αύριο θα προσπαθήσει στον 13ο Αγώνα να μεγαλώσει και άλλο τη διαφορά αυτή. H αδελφή του Ευαγγελία ήταν πολύ χαρούμενη και με το βάθρο (φωτ. 7) και με το αφιέρωμα στον Θανάση, στο περιοδικό MOTOGP WORLD (φωτ. 8).

Όλοι οι Έλληνες φίλοι του MotoGP είναι μαζί του!

 

Επόμενο άρθρο »

Brno: O Rossi έκανε μεγάλες αλλαγές στην GP11.1

« Προηγούμενο άρθρο

Brno: Ο Pedrosa στην pole, O Rossi δυνατότερος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα