• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: O Rossi έκανε μεγάλες αλλαγές στην GP11.1
Τώρα έχει καλύτερη αίσθηση στην είσοδο
Νέα 13/08/2011 - 23:16

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

O Valentino Rossi σημείωσε την καλύτερή του μέχρι τώρα φετινή επίδοση σε Κατατακτήριες Δοκιμές, χάρις σε μεγάλες αλλαγές που έκανε με την ομάδα του στην μοτοσυκλέτα του.

«Αλλάξαμε τη θέση οδήγησης, πήγαμε το τιμόνι πιο ψηλά και πιο μπροστά, αλλάξαμε το τρέιλ και τη γωνία κάστερ και αυτό σε συνδυασμό με το νέο πιο εύκαμπτο μπροστινό μέρος του πλαισίου που δοκιμάσαμε σήμερα το πρωί για πρώτη φορά, μου έδωσε καλύτερη αίσθηση στην είσοδο της στροφής και μπορούσα να πιέσω περισσότερο και να φρενάρω υπό κλίση μέχρι την καρδιά της στροφής, άρα να οδηγώ πιο κοντά σε αυτό που θέλω.

Είναι μια καλή βελτίωση, δεν λέω ότι τώρα μπορούμε να δώσουμε τη μάχη για την πρώτη θέση, αλλά το να μπορώ να είμαι μαζί με μερικές από τις εργοστασιακές Honda και Yamaha, είναι μια πρόοδος. Μένουν κάποια προβλήματα να διορθώσουμε με αυτήν την μοτοσυκλέτα, όπως κάποια υποστροφή, αλλά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο».

Σε ερώτησή μας αν η σημερινή βελτίωση σημαίνει ότι και για την GP12 θα συνεχίσει η εξέλιξη με την ιδέα του μη πλαισίου ή αν θα ζητήσει κάτι πιο συμβατικό από την Ducati, απάντησε: «Προσπάθησα να εξηγήσω το πρόβλημα αυτής της μοτοσυκλέτας κατά την άποψή μου και το τι χρειάζεται για να γίνει καλύτερη, αλλά δεν ξέρω την απάντηση από τη μεριά της Ducati. Πιστεύω τελικά ότι αυτή η μοτοσυκλέτα δεν θα είναι ακριβώς η ίδια για την επόμενη χρονιά. Έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε για να μειώσουμε τη διαφορά».

 

Πέρα από αυτήν την αισιοδοξία του Valentino και της ομάδας, ο Vitto Guareschi μας έδωσε και την απάντηση για την καλύτερη αίσθηση που έχουν οι οδηγοί της Ducati στο βρεγμένο:

«Είναι καθαρά θέμα ελαστικού. Το βρόχινο έχει άλλο σχεδιασμό και είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις το όριό του. Έτσι οι οδηγοί μας στο βρεγμένο ξέρουν μέχρι που φτάνουν, ενώ στο στεγνό δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο!»

 

Επόμενο άρθρο »

Απογοητευτική ημέρα στην Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

Brno: Ο Σίσσης 2ος και προηγείται στην βαθμολογία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα