• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Stoner μίλησε για την Ινδιανάπολη
Παρέμεινε επικριτικός για την πίστα
Νέα 06/09/2011 - 13:03

Είναι γνωστό ότι στον Casey Stoner δεν αρέσει η πίστα της Ινδιανάπολις και στο παρελθόν είχε εκφραστεί αρνητικά για τις ανωμαλίες που υπήρχαν σε αυτή. Φέτος, αν και κέρδισε στο Grand Prix, μίλησε αρνητικά και πάλι για την πίστα, παρότι στρώθηκε καινούργια άσφαλτος στο μεγαλύτερο τμήμα της.

Όπως ήταν φυσικό, τα σχόλια του προκάλεσαν την μήνη των τοπικών Αμερικανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έτσι ο Αυστραλός αναβάτης της Honda έκανε εν νέου δηλώσεις για το θέμα.

Ο Stoner είπε σχετικά:

«Το γεγονός ότι έχει τον συγκεκριμένο δρόμο και την ιστορία του οβάλ τμήματος δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πίστα (καθαυτή) έχει ιστορία. Είμαι απόλυτα ειλικρινής στις απόψεις μου. Αν πήγαινα εκεί να δω έναν αγώνα του Indycar ή του Nascar πιθανότατα θα ήταν απίστευτο το θέαμα. Όμως σε ό,τι αφορά το MotoGP, ακόμα και θεατές μπορούν να πουν ότι υπάρχουν καλύτερες πίστες που προσφέρουν θέαμα.  

 

Μπορούν να με κατηγορούν όσο θέλουν όμως η ιστορία του οβάλ τμήματος δεν έχει τίποτα να κάνει με την πίστα. Οι στροφές της “κλείνουν” συνεχώς, μέχρι που κοντεύουμε να σταματήσουμε, και έπειτα πρέπει να ανοίγεις το γκάζι στην έξοδό τους. Δεν κινείσαι γρήγορα σε αυτές και κάθε αλληλουχία στροφών σε μπερδεύει και έπειτα πας λίγο ευθεία.

Νομίζω ότι ακόμα και στην Formula 1 δεν ευχαριστιούνται αυτή την πίστα με τις αργές στροφές. Τα μονοθέσια χρειάζονται ταχύτητα για να αναπτυχθεί η απαραίτητη κάθετη δύναμη και να συμπεριφέρονται σωστά. Αν οι στροφές είναι αργές για εμάς, τότε θα είναι πολύ αργές για τα μονοθέσια. Δεν είμαι μόνο εγώ αυτός που έχει αυτή την άποψη, απλώς εγώ την εκφράζω» κατέληξε ο Stoner.

Επόμενο άρθρο »

O Smith επιλέγει την Moto2 από τα MotοGP

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Melandri: «Θα μπορούσαμε να σκοτωθούμε»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα