• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρουσίαση Battlax BT-016 με γεύση από motoGP
Λίγα 24ωρα πριν την διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα της χρονιάς (28-30/3), στην Jerez, έξι αναβάτες της Bridgestone, βρέθηκαν στην πίστα της Ανδαλουσίας στην επίσημη παρουσίαση του νέου ελαστικού Battlax BT-016.
Νέα 21/03/2008 - 00:00
Λίγα 24ωρα πριν την διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα της χρονιάς (28-30/3), στην Jerez, έξι αναβάτες της Bridgestone, μαζί με 130 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, βρέθηκαν στην πίστα της Ανδαλουσίας στην επίσημη παρουσίαση του νέου ελαστικού υψηλών επιδόσεων που κατασκεύασε το ιαπωνικό εργοστάσιο για τις supersport μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Ο λόγος για το Battlax BT-016 το οποίο οι Casey Stoner, Marco Melandri, Loris Capirossi, Anthony West, Alex de Angelis και Toni Elias είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε μοτοσυκλέτες παραγωγής των εταιριών που εκπροσωπούν.

Stoner, Melandri και Elias οδήγησαν τις Ducati 848, ο West την Kawasaki ZX-10R, ο Capirossi την Suzuki GSX-R1000 και ο de Angelis την CBR1000 RR. Μαζί τους στην πίστα βρέθηκε και ο δοκιμαστής της Bridgestone και παλιά καραβάνα των motoGP, Jeremy McWilliams που βοήθησε τους αναβάτες να ρυθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους. O West δοκίμασε το νέο Battlax BT-016 στην Kawasaki ZX-10R

O West δοκίμασε το νέο Battlax BT-016 στην Kawasaki ZX-10R

Και οι έξι αναβάτες οι οποίοι δεν βρέθηκαν ταυτόχρονα στην πίστα αλλά μοιράστηκαν ανά ημέρα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το νέο ελαστικό στο οποίοι οι Ιάπωνες έχουν εφαρμόσει τεχνολογία που χρησιμοποιούν για την εξέλιξη των ελαστικών των motoGP.

«Το να οδηγείς στην πίστα με τον Marco και τον Jeremy χωρίς πίεση είναι διασκεδαστικό. Οι εντυπώσεις μου από το νέο λάστιχο είναι καλές, όπως πολύ καλή είναι η αίσθησή μου για την 848 η οποία με εντυπωσίασε με τον χειρισμό της, την κατανομή της δύναμης και την σταθερότητα κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να χαλαρώσουμε μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα. Η Bridgestone έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου στα motoGP. Με άκουγαν προσεκτικά από τα ρώτα μου βήματα στη μεγάλη κατηγορία όταν ακόμα δεν είχα νίκες. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να βρεθώ σε αυτό το event», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Casey Stoner. Ο Capirex θα προμηθευτεί το νέο λάστιχο για την προσωπική του GSX-R 1000

Ο Capirex θα προμηθευτεί το νέο λάστιχο για την προσωπική του GSX-R 1000

Από την πλευρά του ο Marco Melandri είπε: «Πραγματικά ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό event. Μπήκα στην πίστα για να κάνω πέντε γύρους με την 848 αλλά μετά δεν μπορούσα να σταματήσω. Μετά από δύο ώρες αναγκάστηκαν να με σταματήσουν γιατί θα έχανα το αεροπλάνο! Το νέο λάστιχο έχει φανταστικό κράτημα, η μοτοσυκλέτα είναι εκπληκτική από κάθε άποψη: το μπροστινό λειτουργεί με ιδιαίτερη ακρίβεια στις αλλαγές της κατεύθυνσης, η δύναμη είναι απλά εξαιρετική και το πίσω μέρος είναι πραγματικά διασκεδαστικό όταν γλιστράει μπαίνοντας στις στροφές». Τις καλύτερες εντυπώσεις σχημάτισαν Stoner - Melandri για το νέο λάστιχο και την 848

Τις καλύτερες εντυπώσεις σχημάτισαν Stoner - Melandri για το νέο λάστιχο και την 848

«Είμαι αναβάτης της Bridgestone εδώ και πολλά χρόνια, οπότε ήταν μια ευχαρίστηση για μένα η συμμετοχή μου σε αυτό το τόσο σημαντικό event. Το BT-016 είναι ένα εξαιρετικό ελαστικό. Μου έδωσε πραγματικά πολύ καλή αίσθηση, ειδικά το μπροστινό, το οποίο δουλεύει πραγματικά πολύ καλά και είναι πολύ σταθερό. Το πίσω έχει επίσης καλό κράτημα. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι ένα λάστιχο δρόμου είναι παρόμοιο με ένα αγωνιστικό. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα άνετα. Τώρα θα πρέπει να πάρω κάποια από αυτά τα λάστιχα για την προσωπική μου Suzuki GSX-R1000 την οποία οδηγώ στον δρόμο!»

«Ήταν ένα προνόμιο για μας να καλωσορίσουμε αναβάτες των motoGP στην επίσημη παρουσίαση του Battlax BT-016 στην πίστα της Jerez. Με αυτό το νέο ελαστικό περνάμε την τεχνολογία από τα motoGP στις μοτοσυκλέτες δρόμου», δήλωσε ο Kenji Shoda, επικεφαλής της Bridgestone Europe director στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Επόμενο άρθρο »

Αισιόδοξος ο Dovi ενόψει Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Road Atlanta Kevin Schwantz Suzuki School 2η μέρα

Χορηγοί