• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oι αριθμοί πριν την Sepang
Τα στατιστικά στοιχεία πριν την Μαλαισία
Νέα 20/10/2011 - 10:44

Ας δούμε την πραγματικότητα των αριθμών, όπως αυτοί διαμορφώνονται πριν τον αγώνα της Μαλαισίας.  

 

995.5

Η έκτη θέση που πήρε ο Nicolas Terol στην Αυστραλία τον έκανε να έχει 995.5 βαθμούς συνολικά στην ως τώρα καριέρα του. Ένας τερματισμός εντός της εντεκάδας θα τον κάνει να ξεπεράσει τους 1,000 βαθμούς και θα είναι ο έκτος οδηγός στα 125cc που θα έχει ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό. Οι υπόλοιποι πέντε είναι οι Noboru Ueda, Kazuto Sakata, Angel Nieto, Fausto Gresini και Jorge Martinez.

 

380

Η Ηοnda έχει 380 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και με δύο αγώνες να απομένουν έχει πολλές πιθανότητες να ξεπεράσει το όριο που έθεσε πέρσι η Yamaha με 404 βαθμούς. 

 

58

Με την νίκη του στην Αυστραλία, ο Casey Stoner ανέβηκε για 58η φορά στο βάθρο στην κατηγορία MotoGP. Tις ίδιες φορές ανέβηκε και ο Randy Mamola στην καριέρα του. Μόνο πέντε αναβάτες έχουν ανέβει περισσότερες φορές στο βάθρο, οι Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, Eddie Lawson και Wayne Rainey.

 

32

Η νίκη του Stoner στο Phillip Island ήταν η 32η του Αυστραλού στην MotoGP. Περισσότερες νίκες έχουν οι Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan και Mike Hailwood.

 

20  

Ο Zulfahmi Khairuddin, o Μαλαισιανός αναβάτης των 125cc, θα γιορτάσει τα 20α γενέθλιά του μία ημέρα πριν τις δοκιμές για το Grand Prix της πατρίδας του.

 

14

Η νίκη του Sandro Cortese στην Αυστραλία ήταν η 14η για την Αprilia φέτος στα 125cc. Έτσι ισοφάρισε τον αριθμό νικών που έθεσε το 2007 και ξαναπέτυχε το 2009.  

 

11

Στην Αυστραλία, ο Casey Stoner πήρε την 11η pole position της χρονιάς. Μόνο ο Mick Doohan έχει περισσότερες, 12 pole positions, και το πέτυχε το 1997 στην κατηγορία των 500cc.

 

10

Tην πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που ο Daijiro Kato κέρδισε στα 250cc και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

2

Η Sepang είναι μία από τις δύο πίστες στις οποίες η Honda δεν έχει κερδίσει ακόμα στην εποχή των 800cc, η άλλη είναι το Assen. H τελευταία φορά που η Honda κέρδισε στην Μαλαισιανή πίστα ήταν το 2003 με τον Valentino Rossi.

Επίσης η Sepang είναι το ένα από τα δύο σιρκουί που ο Stoner δεν έχει εκκινήσει από την pole position, το άλλο είναι το Εστορίλ.

Επόμενο άρθρο »

Θετικό πνεύμα στην Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Paddock Girls @ Portimao

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα