• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Xaus: «Η Bimota στο SBK από το 2013»
Αρχικά ως έκτακτη συμμετοχή
Νέα 22/01/2012 - 23:54

Όπως έγινε γνωστό η Bimota αναμένεται να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Superbike από την επόμενη χρονιά ως έκτακτη συμμετοχή στο θεσμό. Το επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο Ruben Xaus, ο οποίος πλέον εργάζεται ως Αγωνιστικός Διευθυντής της εταιρείας. Ας δούμε τι είπε:

 

Η Bimota έχει κάποια πράγματα για τους φίλους της στο συρτάρι της. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Μίλησα με μερικούς παθιασμένους φίλους από την περιοχή της Romagna και μυήθηκα στον κόσμος της Bimota. Ήμουν μπλεγμένος, δεν ήξερα ποιο δρόμο να ακολουθήσω, να συνεχίσω στους αγώνες ή να αφοσιωθώ σε κάτι άλλο. Από την άλλη, είχα τους περσινούς τραυματισμούς και δεν είχα απαντήσεις από ομάδες, συνεπώς αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και γεννήθηκε αυτή η συνεργασία. Ήθελα να ορίζω εγώ την μοίρα μου και να κάνω αυτό που θέλω όταν το θέλω».

 

Τι θέλεις από την ομάδα;

«Θεωρούσα ότι θα έκανα λίγα πράγματα, όμως αντιθέτως κάνω πολλά. Αρχικά ο ρόλος μου ήταν να είμαι ένας άνθρωπος-εικόνα επειδή έχω σχολές οδήγησης στην Ισπανία, την Γαλλία και την Ρωσία. Έτσι σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τις μοτοσυκλέτες τους και το όνομά μου για λόγους Μάρκετινγκ. Όμως με την εμπειρία μου στα οικονομικά και το μάνατζμεντ (στα οποία πάντα εμπλεκόμουν προσωπικά) αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τον ρόλο μου ως Αγωνιστικός Διευθυντής, με στόχο να επεκτείνουμε την επιχείρηση με στοχευμένες στρατηγικές Μάρκετινγκ».  

 

Συνεπώς, έχετε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα το οποίο προωθείτε;

«Ναι, φυσικά. Προς το παρόν δουλεύουμε στην κατηγορία Moto2, όμως μόλις αρχίσαμε την συνεργασία με την Edo Racing με σκοπό να επεκτείνουμε την δραστηριότητά μας και σε άλλα Πρωταθλήματα. Φέτος θα συμμετέχουμε στην κατηγορία Moto2 του Ιταλικού Πρωταθλήματος και ίσως λάβουμε μέρος και σε κάποιους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (της κατηγορίας). Όμως αυτό θα το κάνουμε μόνο όταν θα είμαστε έτοιμοι, ίσως του χρόνου. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάει η μοτοσυκλέτα. Επίσης έχουμε στο πρόγραμμα την συμμετοχή μας στα Superbike. Eξελίσσουμε μια μοτοσυκλέτα για το 2013 όταν θα αλλάξουν τους κανονισμούς».

 

Δηλαδή, επιβεβαιώνετε ότι η Bimota θα είναι στο SBK το 2013;

«Ναι, αλλά δεν ξέρω εάν θα λάβουμε μέρος ως πλήρη συμμετοχή ή ως έκτακτη συμμετοχή του χρόνου και πλήρη από το 2014. Όπως είπα και για την Moto2, πρώτα πρέπει να δούμε εάν θα είμαστε ανταγωνιστικοί και έπειτα να δούμε θέματα όπως οι χορηγοί. Εάν θα βρούμε κάποιον με πολλά κεφάλαια θα αρχίσουμε να εξελίσσουμε άμεσα την μοτοσυκλέτα, αλλά θα είμαστε παρόντες».

 

Συμμετέχεις στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών για την Moto2 και τα Superbike;

«Ναι, συμμετέχω στην εξέλιξη αυτής για το Superbike και βοηθώ σε αυτή για την Moto2. Τώρα οδηγώ περισσότερο από ό,τι όταν ήμουν αγωνιζόμενος, στην πράξη είμαι σε καλύτερη φόρμα απ’ ό,τι πέρσι».

Επόμενο άρθρο »

H Kawasaki έκανε δοκιμές στην Almeria

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Αρραβωνιάζεται ο Toseland

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα