Ο Izan Guevara ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα της Moto2 στο Motegi, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακά σταθερή εμφάνιση από την pole position μέχρι και την καρό σημαία.
Ο αγώνας ξεκίνησε απρόσμενα, πριν καν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, καθώς λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Manuel Gonzalez, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του (κατά πάσα πιθανότητα με τον συμπλέκτη).
Ο González αναγκάστηκε να σπρώξει τη μοτοσυκλέτα του στα pits και να ξεκινήσει από εκεί τον αγώνα, όντας ήδη μισό γύρο πίσω.
Για τον Izan Guevara, η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και κράτησε αμέσως την πρωτοπορία, ενώ ο Tony Arbolino πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα από τη δεύτερη σειρά και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.
Πίσω τους σχηματίστηκε ένα γκρουπ με τους Filip Salač, Iván Ortolá και David Alonso, οι οποίοι προσπάθησαν να μείνουν σε επαφή με τους δύο πρώτους.
Ο Guevara προσπάθησε από νωρίς να δημιουργήσει διαφορά, όμως ο Arbolino δεν του επέτρεψε να ξεφύγει.
Μετά από πέντε γύρους η διαφορά βρισκόταν περίπου στο μισό δευτερόλεπτο, με τον Salač να παραμένει επίσης κοντά.
Περίπου στη μέση του αγώνα, οι τρεις πρώτοι είχαν ανοίξει τη διαφορά στο 1 δευτερόλεπτο από τον Ortola, χωρίς όμως να έχουμε μάχες.
Ο Arbolino ακολουθούσε κατά πόδας τον Guevara, ο οποίος όμως δεν του άφηνε κάποιο περιθώριο για επίθεση.
Αυτό ανάγκασε τον Ιταλό να ρισκάρει φτάνοντας στους τελευταίους γύρους και να επιτεθεί με ένα πολύ αργό φρενάρισμα στην τέταρτη στροφή, τρεις γύρους πριν το τέλος.
Αναγκάστηκε όμως να ανοίξει την γραμμή του στην έξοδο και ο Guevara πέρασε και πάλι μπροστά, ενώ ο Arbolino άρχισε να δέχεται πίεση από τον Salac.
Από εκεί και πέρα, ο Izan Guevara διαχειρίστηκε ιδανικά την πίεση και πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού για να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που ρίχνει πλέον την βαθμολογική του διαφορά από την κορυφή στους μόλις 10,5 βαθμούς.
Ο Tony Arbolino τερμάτισε μόλις 419 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, επιστρέφοντας στο βάθρο, ενώ ο Filip Salač πήρε την τρίτη θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Ιταλό.
Ο Ivan Ortola κράτησε τελικά την τέταρτη θέση, μπροστά από τον David Alonso, ενώ στους τελευταίους γύρους τους πλησίασε και ο Celestino Vietti, που πήρε την έκτη θέση.
Έβδομος ήταν ο Deniz Öncü, με τους Daniel Holgado, Alonso Lopez και Jose Antonio Rueda να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.
Η μεγαλύτερη απώλεια της ημέρας, ωστόσο, ήταν αναμφίβολα ο Manuel González. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, όμως το τεράστιο μειονέκτημα από την εκκίνηση δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει βαθμούς στις μπροστινές θέσεις.
Ο Ισπανός τερμάτισε μόλις 22ος, σε έναν αγώνα που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικός για τη μάχη του τίτλου.

