• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Tρομερή μάχη Pedrosa – Lorenzo
Φοβερά περάσματα στον τελευταίο γύρο
Νέα 26/08/2012 - 20:34

Στην μεγάλη κατηγορία κανείς δεν είχε προσπεράσει στην 7η κλειστή στροφή της πίστας του Brno, κάποιον αντίπαλό του, τουλάχιστον σε επίπεδο μάχης για τη νίκη. 

Στον τελευταίο 22ο γύρο του φετινού αγώνα ο Jorge Lorenzo πέρασε από την εσωτερική τον Dani Pedrosa που ήταν πρώτος εκείνη τη στιγμή!

“Είδα ξαφνικά στο αριστερό μου μάτι τα αυτοκόλλητα του φέρινγκ του!”, είπε ο Ισπανός της Honda.

O Lorenzo από την πλευρά του είπε: “Όταν βλέπεις τη νίκη τόσο κοντά, πρέπει να κάνεις τα πάντα! Τον μελετούσα και είδα ότι ήταν δυνατό να περάσω μόνο σε κλειστές στγροφές. Στο σημείο εκείνο είχα προσπεράσει το 2004 στα 250 τον Barbera και το θυμόμουν. Έτσι μόλις ο Dani άνοιξε ελάχιστα τη γραμμή του, το προσπάθησα και είπα εδώ μπορεί να πέσουμε και οι δύο. Ευτυχώς δεν πέσαμε...”

 

Όμως τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ισπανό της Yamaha. O Pedrosa – ακριβώς όπως είχε περάσει μπροστά στον 11ο γύρο – πήρε την εσωτερική στο τελευταίο εσάκι της πίστας και παρά την προσπάθεια του “Por Fuera” να ξαναπεράσει από εξωτερική είχε καλύτερη γραμμή στην έξοδο και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς της ομάδας του.

Αυτή η 2η συνεχόμενη νίκη, μία εβδομάδα μετά την Ινδιανάπολη, μείωσε τη διαφορά του από τον Lorenzo στους -13 βαθμούς και έτσι τώρα όλα είναι ανοικτά για το Πρωτάθλημα.  

 

Πέρα από αυτή τη φοβερή μονομαχία για τη νίκη, η μάχη για την 3η θέση δεν δόθηκε ποτέ, με τον Cal Crutchlow να εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση του συμβολαίου του με την Yamaha Tech 3, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο.

Ο ομόσταυλός του Andrea Dovizioso δεν κατάφερε να τον ακολουθήσει στους τελευταίους γύρους και πήρε μια άνετη 4η θέση.

Ο Stefan Bradl έκανε επίσης στο τέλος μοναχικό αγώνα, αφού πάλεψε αρκετά αρχικά για να περάσει τον Alvaro Bautista (που έμεινε 6ος) και μετά τον Valentino Rossi, που αποδείχτηκε εύκολος στόχος για τις δορυφορικές Honda, αφού ενώ κυνηγούσε τον Dovizioso, ο κινητήρας του έβγαλε τρεις φορές καπνούς, γεγονός που σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Πίσω από τον Rossi τερμάτισε ένας εκπληκτικός Randy De Puniet, που έφερε την Aprilia ART με τα 220 άλογα, μπροστά από τις πρωτότυπες των 250+ αλόγων, που οδηγούσαν οι Abraham & Elias!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Διαρροή λαδιού και 7η θέση για τον Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Πιο έξυπνος ο Dani!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα