• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Έπαιξα το τελευταίο μου χαρτί!
Ήμουν αργός και δεν είχα εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις συνθήκες
Νέα 09/11/2014 - 23:25

Ο Jorge Lorenzo παραδέχτηκε ότι η ριψοκίνδυνη απόφασή του να βγει στα pits και να αλλάξει μοτοσυκλέτα, ήταν το τελευταίο του χαρτί για να πάρει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα.

«Δεν είχα καθόλου εμπιστοσύνη και δεν ήξερα αν στην επόμενη στροφή θα είχε περισσότερο νερό απ’ ότι στον προηγούμενο γύρο. Είχα και μερικές δύσκολες στιγμές, όπου παραλίγο να πέσω!» σχολίασε ο Lorenzo.

«Ήμουν πιο αργός από τους άλλους, που είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις συνθήκες. Δεν έκανα τόσο άσχημη εκκίνηση και είχα καλή θέση για να περάσω μερικούς στην πρώτη στροφή από την εξωτερική, αλλά την τελευταία στιγμή την πήρε ο Dani κι εγώ πέρασα από το κερμπ κι έχασα ταχύτητα».

«Μετά με πέρασε και ο Marquez. Η εκκίνηση ήταν κλειδί. Αν μπορούσα να περάσω έναν ή δυο αναβάτες, θα ήμουν πιο ήρεμος και θα οδηγούσα καλύτερα. Αλλά σ’ αυτή τη θέση και μ’ αυτές τις συνθήκες δεν είχα εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

«Σε κάποια στιγμή, όταν η βροχή σταμάτησε, μπορούσα να κάνω 1:38 κι ένα 1:37, αλλά δεν είχα την ίδια αίσθηση όπως στα ελεύθερα. Όταν πήγαινα να πιέσω δεν είχα την αίσθηση για να είμαι τόσο γρήγορος όσο οι άλλοι και όταν επιβράδυνα, έχανα περισσότερο χρόνο».

Μετά τα μισά του αγώνα, ο Lorenzo παραδέχτηκε ότι μπήκε να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από τον Valentino Rossi, σε περίπτωση που ο καιρός χειροτέρευε.

«Αν έμενα, το καλύτερο που θα μπορούσα ήταν η τρίτη ή τέταρτη θέση, αλλά δεν ήταν αρκετό διότι ο Marquez ήταν μπροστά τρία δευτερόλεπτα. Προτεραιότητά μου ήταν να κερδίσω τον αγώνα και αφού δεν μπορούσα να το κάνω, έπαιξα το τελευταίο μου χαρτί, αλλάζοντας μοτοσυκλέτα!»

«Εκείνη τη στιγμή έβρεχε περισσότερο, είχε νερό και είχα την ευκαιρία να κερδίσω τον αγώνα και να πάρω τους βαθμούς. Χρειαζόμουν περισσότερη βροχή εδώ, παρά στην Aragon. Τη χρειαζόμουν για να κερδίσω και να προσπαθήσω για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Το τελευταίο μου χαρτί ήταν η αλλαγή μοτοσυκλέτας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν έμενε, θα τερμάτιζα τέταρτος, πέμπτος ή έκτος».

«Η μοτοσυκλέτα που έχω είναι ίδια με αυτή του Valentino, αλλά είναι γρήγορος σ’ αυτές τις συνθήκες. Προφανώς η αίσθησή μου σε στεγνή πίστα είναι καλή, αλλά όταν η πρόσφυση μειώνεται δεν είμαι σίγουρος για να ανοίξω το γκάζι... δεν έχω εμπιστοσύνη», επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Ισπανός.

«Αυτός λοιπόν είναι και ο στόχος μας για του χρόνου, αν και αναγνωρίζω ότι μπορούμε να είμαστε πιο έξυπνοι σ’ αυτές τις συνθήκες. Γνώμη μου είναι ότι σ’ αυτές τις συνθήκες δεν θα πρέπει να οδηγούμε με τα σλικ, αλλά δεν κάνω εγώ τους κανονισμούς».

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν επικρατούν στην πίστα». Στη συνέχεια χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν, ως την καλύτερή του μετά το 2010 και την κατάκτηση του πρώτου Τίτλου στη μεγάλη κατηγορία.

«Αν το κοιτάξεις από το Sachsenring και μέχρι το σημερινό αγώνα, έκανα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας μου. Ίσως όχι καλύτερη από το 2010, διότι τερμάτισα όλους τους αγώνες, σχεδόν, πάνω στο βάθρο».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Η δράση συνεχίζεται!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Απίστευτο φινάλε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα