• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ για την Marc VDS
Την Πρωταθλήτρια ομάδα της Moto2
Νέα 21/11/2014 - 12:42

Η Marc VDS, ή καλύτερα Estrella Galicia Marc VDS όπως πρέπει να τη λέμε από εδώ και πέρα, κυριάρχησε στο Πρωτάθλημα της Moto2 με τον αναβάτη της - Tito Rabat - να παίρνει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και τον ομόσταυλό του, Mika Kallio, να τερματίζει δεύτερος.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά στατιστικά στοιχεία για τα ρεκόρ που έσπασαν οι Rabat και Kallio τόσο μεμονωμένα, όσο και ως ομάδα.

635 - Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε το δίδυμο της Marc VDS το 2014. Είναι ασφαλώς το υψηλότερο νούμερο που έχει πετύχει δίδυμο ομάδας στη μεσαία κατηγορία του Πρωταθλήματος!

346 - Ο Tito Rabat ολοκλήρωσε τη σεζόν με 346 βαθμούς, που είναι και νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για τη μεσαία κατηγορία.

24 - Τόσα βάθρα πήρε η ομάδα της Marc VDS το 2014, που είναι και τα περισσότερα που έχει πάρει ομάδα της μεσαίας κατηγορίας σε μια σεζόν.

18 - Ο Rabat τερμάτισε μέσα στη δεκάδα και στους 18 αγώνες της σεζόν, που είναι ρεκόρ περισσότερων τερματισμών μέσα στη δεκάδα.

18 - Η Marc VDS είχε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο φέτος και στους 18 αγώνες της χρονιάς.

14 - Τόσα βάθρα είχε ο Rabat φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των περισσότερων βάθρων μέσα σε μια σεζόν που έχει ο Marc Marquez από το 2012.

14 - Οι οδηγοί της Marc VDS ξεκίνησαν από την pole 14 φορές φέτος, που είναι και οι περισσότερες που έχει πάρει ποτέ ομάδα της μεσαίας κατηγορίας.

11 - Τόσες φορές ξεκίνησε από την pole position ο Rabat, που είναι νέο ρεκόρ για τη μεσαία κατηγορία!

10 - Η Marc VDS πήρε 10 νίκες φέτος, τις περισσότερες που έχει πάρει ομάδα στη Moto2!

6 - Τόσες ήταν οι φορές που οι αναβάτες της Marc VDS ανέβηκαν μαζί στο βάθρο.

4 - Τόσες φορές έκανε το 1-2 σε αγώνα η Marc VDS

2 - Ήταν η πρώτη φορά, μετά το 2000, που δυο αναβάτες της ίδιας ομάδας έκαναν το 1-2 στο βαθμολογικό πίνακα της μεσαίας κατηγορίας.

1 - Ο Tito Rabat έγινε ο μόνος αναβάτης στη Moto2, που κατάφερε να προηγηθεί στη βαθμολογία από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν.

1 - Είναι η πρώτη φορά που Βελγική ομάδα κερδίζει έναν Παγκόσμιο Τίτλο, στα 66 χρόνια ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Χρήση κινητήρων το 2014

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Το μυστικό της επιτυχίας του Marquez;

Χορηγοί