• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Bridgestone για τις προκλήσεις στο Brno
Διαφορετικά ελαστικά φέτος, σε σχέση με πέρυσι
Νέα 19/08/2015 - 09:55

Το Grand Prix της Τσεχίας ήταν ένα από τα πιο δύσκολα της φετινής αγωνιστικής σεζόν, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει την ημέρα του αγώνα και ταυτόχρονα να πέφτουν τα επίπεδα πρόσφυσης.

 

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πολύ πιο άσχημη κατάσταση της πίστας, με πάρα πολλά σαμαράκια που δεν υπήρχαν πέρυσι και καταλαβαίνει κανείς την πρόκληση που είχε η Bridgestone για να βρει λύση.

 

Ο Masao Azuma, ο αρχιμηχανικός του Ιάπωνα κατασκευαστή, υπογράμμισε αυτή τη δυσκολία που είχαν να αντιμετωπίσουν, σε μια πίστα που γίνονται από αγώνες μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, μέχρι αγώνες φορτηγών!

 

«Το Brno, μαζί με την Sepang, είναι μια από τις πίστες στο Ημερολόγιο Αγώνων που έχουν τη μεγαλύτερη πτώση στις συνθήκες πίστας, σε σχέση με τις άλλες», σχολίασε ο Masao Azuma.

 

«Φέτος η πρόσφυση της ασφάλτου ήταν χαμηλότερη, ενώ υπήρχαν περισσότερα σαμαράκια σε κάποιες στροφές. Αναθεωρήσαμε τα ελαστικά προς διάθεση φέτος, ώστε να δώσουμε στους αναβάτες καλύτερες επιλογές στη χαμηλή πρόσφυση, αλλά και στις αλλαγές κατεύθυνσης και υψομέτρου της πίστας».

 

«Τόσο το μεσαίο, όσο και το σκληρό πίσω ελαστικό ήταν διαφορετικά φέτος στο Brno σε σχέση με πέρυσι, με πιο μαλακές γόμες για να δώσουν στους αναβάτες καλύτερη απόδοση στις στροφές και περισσότερη πρόσφυση στην επιτάχυνση».

 

«Παράλληλα και το σκληρό μπροστινό ήταν διαφορετικό φέτος σε σχέση με πέρυσι και είχε καλύτερη απόδοση στις στροφές, συγκρινόμενο με άλλα προηγούμενα σκληρά μπροστινά».

 

«Με αυτές τις νέες επιλογές ήταν πιο εύκολο να διαχειριστούμε τις προκλήσεις της πίστας, αν και χρειάστηκαν πάρα πολύ γύροι από κάθε αναβάτη στις ελεύθερες δοκιμές για να βρει το συνδυασμό ελαστικών που δούλευε καλύτερα για εκείνον».

Επόμενο άρθρο »

Bautista: Η δουλειά συνεχίζεται

« Προηγούμενο άρθρο

Ύμνοι Jarvis και Meregalli!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα