• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Στόχος ο Τίτλος!
Συνέντευξη με τον Γάλλο αναβάτη
Νέα 07/12/2015 - 13:48

Ο Fabio Quartararo ξεκίνησε πολύ δυνατά τη φετινή - πρώτη του - σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στο βάθρο (2ος) μόλις στον δεύτερο Γύρο της χρονιάς.

 

Λίγο αργότερα, στην Jerez, κατάφερε να πάρει και την πρώτη του pole position ενώ διπλασίασε τα βάθρα του στο Assen της Ολλανδίας.

 

Μέχρι το Misano προηγούνταν και στη βαθμολογία του Rookie της χρονιάς για την κατηγορία της Moto3, αλλά στην πίστα Marco Simoncelli ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στο πόδι.

 

Ο Quartararo έχασε τους επόμενους πέντε αγώνες και τελικά πήρε τη δέκατη θέση στο Πρωτάθλημα, ισοβαθμώντας με τον John McPhee που είχε μόνο ένα βάθρο.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Fabio Quartararo στο επίσημο site του Πρωταθλήματος.

 

Ποια είναι τα πρώτα σου συμπεράσματα από την παρθενική σου σεζόν στο Πρωτάθλημα;

 

Ήταν κάπως περίπλοκη η πρώτη μου σεζόν. Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα, δεν ήμουν σταθερός. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν ότι δεν είχαμε την κατάλληλη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα σε κάθε πίστα.

 

Πως είσαι τώρα με τον τραυματισμό σου;

 

Το πόδι μου είναι αρκετά καλύτερα, αν και ακόμα πονάω. Θα μου πάρει ακόμα μερικές εβδομάδες για να είμαι 100% έτοιμος. Θέλω να κάνω αρκετό motocross, για να δουλέχω το πόδι και σχεδιάζω να κάνω και πολύ ποδήλατο και τρέξιμο.

 

Το 2016 θα είσαι σε καινούργια ομάδα (Leopard Racing). Οι στόχοι σου;

 

Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος: να κερδίσω το Πρωτάθλημα. Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχω την ικανότητα να κερδίσω αγώνα-ες και να είμαι μπροστά. Σε όλη μου την καριέρα ήμουν σταθερός. Πίστευα το ίδιο και για φέτος, αλλά ήταν δύσκολα μιας και από αγώνα σε αγώνα δεν είχα την ίδια μοτοσυκλέτα. Η εμπιστοσύνη μου θα αυξηθεί όταν θα υπάρχει σταθερότητα με τη μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ για το 2016 με την Leopard Racing και τον Christian Lundberg (σ.σ. ο αρχιμηχανικός του στο Ισπανικό Πρωτάθλημα που πήρε τον τίτλο). Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη στο Qatar.

 

Σε αντίθεση με τους περισσότερους, δεν είχες την ευκαιρία να κάνεις έκτακτη συμμετοχή πριν ανέβεις στην Moto3. Πως σου φάνηκε το άλμα;

 

Ήξερα ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ήταν τελείως διαφορετικό και ότι οι Kent και Oliveira θα ήταν πολύ δυνατοί. Περίμενα ότι θα ήμουν μαζί τους και θα πάλευα για τις πρώτες θέσεις, μετά τα ενθαρρυντικά χειμερινά τεστ.

 

Πολλοί σε βλέπουν ως ένα μελλοντικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή! Αυτό σε γεμίζει πίεση;

 

Όχι, γιατί ήξερα ότι ήταν η πρώτη μου σεζόν. Μετά τις χειμερινές δοκιμές περίμενα να τα πάω καλύτερα. Προφανώς και υπάρχει πίεση, ειδικά στο Γαλλικό GP αλλά όταν ξεκινάει ο αγώνας τα ξεχνάω όλα. Δυστυχώς όμως εκεί ήταν που αλλάξαμε μοτοσυκλέτα, με λιγότερη ιπποδύναμη σε σχέση με τους άλλους.

 

Με τους Kent και Oliveira στην Moto2, ποιούς βλέπεις ως τους μεγαλύτερους αντιπάλους σου τη νέα σεζόν;

 

Ίσως να σας εκπλήξει, αλλά βλέπω ως μεγαλύτερη απειλή τον Niccolo Antonelli! Είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος αναβάτης τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο. Φυσικά υπάρχουν πάντα οι Fenati και Bastianini. Αυτοί οι τρεις Ιταλοί θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι.

 

Δείτε εδώ, σε video, την αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Fabio Quartararo στον «δικό» μας Δημήτρη Διατσίδη!

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati δεν ανησυχεί!

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Μόνο ιδιωτικά τεστ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα