• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar GP και στη βροχή!
Δεν θα ακυρώνεται ο αγώνας αν βρέχει!
Νέα 13/02/2017 - 15:06

Πρόσφατα οι διοργανωτές του MotoGP διεξήγαγαν δοκιμές στην πίστα Losail του Qatar, σε βρεγμένη άσφαλτο για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Το GP του Qatar είναι το μοναδικό που γίνεται βράδυ και το μόνο που εκτείνεται σε διάρκεια τεσσάρων, αντί πέντε ημερών.

 

Επειδή ακριβώς γίνεται βράδυ, υπήρχαν φόβοι ότι ο τεχνητός φωτισμός θα δημιουργούσε επικίνδυνες αντανακλάσεις κι έτσι σε περίπτωση βροχής ακυρωνόταν η όποια δράση.

 

Το καλύτερο πρόσφατο παράδειγμα ήταν το 2009, όταν η καταρρακτώδης βροχή είχε αναγκάσει τους διοργανωτές να αναβάλλουν τον αγώνα μέχρι την Δευτέρα.

 

Σύμφωνα όμως με την Gazzetta dello Sport, οι ομάδες ενημερώθηκαν ότι οι Franco Uncini και Loris Capirossi έκαναν δοκιμές βράδυ στην πίστα με άσφαλτο βρεγμένη τεχνητά.

 

Οι δυο της Dorna έβγαλαν το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αντανακλάσεις από τα φώτα κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος ασφαλείας που να επιβάλλει τη διακοπή του GP σε περίπτωση βροχής.

 

Επιπλέον, η Michelin ενημερώθηκε να φέρει βρόχινα ελαστικά στο Qatar, για το τεστ που θα διεξαχθεί εκεί πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

 

Αυτή η αλλαγή όμως ισχύει μόνο για τη μεγάλη κατηγορία, η οποία σε περίπτωση βροχής θα έχει και ακόμα μια περίοδο δοκιμών πριν τον αγώνα.

 

Για τις κατηγορίες των Moto2 και Moto3 θα ισχύει ό,τι και μέχρι σήμερα, δηλαδή σε περίπτωση βροχής θα επιβάλλεται διακοπή του προγράμματος.

Επόμενο άρθρο »

Προσφορά Intramoto για αγωνιζόμενους ΠΠΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Edwards: Ο Rossi 38;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα