• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενη στάση Laguna Seca!
Ο πρώτος από τους 2 αγώνες στην Αμερική!
Νέα 25/07/2012 - 13:12

Μετά τους συνεχόμενους αγώνες στην Ευρώπη, η μεγάλη κατηγορία κατευθύνεται στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια για τον 10ο γύρο του Πρωταθλήματος. Είναι η 14η φορά που το MotoGP θα αγωνιστεί στην πίστα της Laguna Seca, την πιο μικρή που υπάρχει στο ημερολόγιο αγώνων του 2012! Η πίστα είναι γνωστή για την διάσημη στροφή της “The Corkscrew” η οποία θα δοκιμάσει τις ικανότητες τόσο των αναβατών, όσο και των μοτοσυκλετών τους! Παράλληλα βέβαια, είναι ένα σημείο που θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους από τις εξέδρες και όχι μόνο!

 

Ο Lorenzo, μετά την νίκη του στο Mugello, έχει χτίσει μια διαφορά 19 βαθμών στο Πρωτάθλημα και στόχος του είναι να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό! Ο Pedrosa, ο δεύτερος στην βαθμολογία που απειλεί τον Jorge, δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό και είναι πολύ δυνατός πάνω στην Honda του! Αυτό σημαίνει ότι έχει και αυτός πολλές ελπίδες για να κατακτήσει την νίκη και να μειώσει κι άλλο την διαφορά από τον συμπατριώτη του. Ο Stoner από την άλλη, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και θα κοιτάξει να επαναλάβει στην Αμερική την περσινή μεγαλειώδη εμφάνισή του, όταν και κυριάρχησε όλων στην πίστα της Laguna!

 

Εξαιρετικός είναι και ο ρυθμός του Andrea Dovizioso, ο οποίος στον εντός έδρας αγώνα του, κατάφερε να ανέβει για 3η συνεχόμενη φορά στο βάθρο! Ο Ιταλός θα θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, ιδιαίτερα τώρα που γνωρίζει ότι η μια θέση στην εργοστασιακή Yamaha είναι διαθέσιμη και όλα είναι ανοιχτά! Ο Crutchlow από την άλλη, θα θέλει να αφήσει πίσω του τα πρόσφατα αποτελέσματα και όπως δήλωσε, ελπίζει σε κάτι καλύτερο στην πίστα της Αμερικής, στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το πρώτο του βάθρο φέτος!

 

Πολλές είναι και οι προσδοκίες για την ομάδα της Ducati, η οποία έρχεται στην Laguna με νέο κινητήρα, ο οποίος – όπως ελπίζουν στο Borgo Panigale – θα διορθώσει τα προβλήματα με την μοτοσυκλέτα. Το δίδυμο της ομάδας είναι αισιόδοξο εν όψει του αγώνα της Κυριακής, με την ιδιαιτερότητα ότι ο Hayden έχει κερδίσει στην συγκεκριμένη πίστα περισσότερες φορές από τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή! Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες για τον Bradl, από την καλύτερή του εμφάνιση και την 4η θέση που κατέκτησε στην Ιταλία! Ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη του φορά στην Laguna και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα συνεχίσει τον εκπληκτικό του ρυθμό! Να σημειώσουμε ότι ο νεαρός Γερμανός έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από οποιονδήποτε άλλον Γερμανό αναβάτη σε μια ολόκληρη σεζόν!

 

Ο Bautista θα θέλει να ξεχάσει την εμφάνισή του στο Mugello (αλλά και την πτώση που είχε πέρυσι στην Laguna) και θα προσπαθήσει να βρει τον ρυθμό που είχε στην αρχή της σεζόν. O Spies από την άλλη, θα έχει στο μυαλό του το μέλλον και τις επιλογές που του ανοίγονται μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν θα συνεχίσει στην Yamaha, ωστόσο δεν θα θέλει να αφήσει δυσαρεστημένους και τους οπαδούς του στην Αμερική, ψάχνοντας μια ανάλογη με την περσινή του εμφάνιση εκεί, όταν και τερμάτισε στην 4η θέση. Ο Barbera, όπως είναι γνωστό, δεν θα αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στο αριστερό πόδι και θα αντικατασταθεί από τον Toni Elias, ενώ αντίθετα – μετά από αρκετό διάστημα εκτός λόγω τραυματισμού – θέση στην γραμμή εκκίνησης θα πάρει ο Abraham, ο οποίος ξεπέρασε τους τραυματισμούς του στο χέρι!

 

Επόμενο άρθρο »

Τρίτη και τυχερή για τον Bautista στην Laguna!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jorge μιλά για τον Spies και τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα