• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Honda κέρδισε τις 8 Ώρες της Suzuka
Ο πιο σημαντικός Αγώνας της χρονιάς για τα Ιαπωνικά εργοστάσια
Νέα 29/07/2012 - 21:51

Η ομάδα FCC TSR Honda κέρδισε τις 8h της Suzuka 8, με διαφορά 4 γύρων από την Honda της Toho Racing και η Yamaha France GMT 94 Michelin Yamalube ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου του Αγώνα που σημαίνει πάρα πολλά για τους Ιάπωνες. 

 

Η ομάδα FCC TSR Honda κέρδισε και πέρυσι το ίδιο αγώνα και φέτος είχε ως οδηγούς τους Jonathan Rea, Kosuke Akiyoshi και Tadayuki Okada, που ξεκίνησαν από την 4η θέση την 35η έκδοση του περίφημου αυτού αγώνα.

Ο Αγώνας που μετράει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής είχε αρκετές πτώσεις και ανακατατάξεις λόγω τεχνικών προβλημάτων, που έδωσαν ενδιαφέρον στους 57,000 θεατές που έμειναν έκεί σχεδόν 10 ώρες για να παρακολουθήσουν τη δράση.

Ο Katsuyuki Nakusuga, που είχε δώσει στην ομάδα του την pole position με 2’06.845, έπεσε με την Monster Energy Yamaha YART μόλις στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

J. Rea
J. Rea

Την 5η ώρα του αγώνα ο Ryuichi Kiyonari έπεσε στερώντας από την ομάδα Musashi RT Harc-Pro τις ελπίδες για νίκη.

Η ομάδα Yoshimura Suzuki Racing Team που διεκδικούσε την 1η θέση έμεινε με πρόβλημα διαρροής λαδιού.

Εντωμεταξύ πίσω από την ομάδα FCC TSR Honda η ομάδα Suzuki Endurance Racing Team έχασε πολύ χρόνο μετά από πτώση του Vincent Philippe και βρέθηκε στην 15η θέση.

Η BMW Motorrad France Team Thevent, που είχε κάνει φοβερό αγώνα και βρισκόταν στη 2η θέση, αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα σέσνορα στα τελευταία 40' λεπτά του 8ωρου Αγώνα και τελικά τερμάτισε στην 9η θέση, στερώντας από έναν Ευρωπαίο κατασκευαστή το πρώτο βάθρο στην Suzuka!

Tην 10άδα έκλεισαν οι Honda TT Legends, μπροστά από την Kawasaki Bolliger Team Switzerland.

 

Έτσι τελικά η Suzuka εξελίχθηκε σε έναν θρίαμβο για την Honda, με μεγάλο όνομα τον Jonathan Rea που βέβαια είχε τη σημαντικότερη συμμετοχή στη νίκη της ομάδας του.

 

Επόμενο άρθρο »

ΗΠΑ: Stoner is back!

« Προηγούμενο άρθρο

ΗΠΑ Ζέσταμα: Ο Stoner μπροστά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα