• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΗΠΑ: Stoner is back!
Επιβλητική νίκη του Αυστραλού Πρωταθλητή
Νέα 30/07/2012 - 03:00

“O Stoner ήταν καλύτερος σήμερα, ήταν πιο γρήγορος, δεν ήμουν στη μέρα μου”, είπε λακωνικά ο Jorge Lorenzo μετά το τέλος του αγώνα, παραδεχόμενος απλά την υπεροχή του αντιπάλου του, χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες σε επιλογές ελαστικών κ.α. 

“Θεωρητικά τα σκληρά λάστιχα θα μου έδιναν αβαντάζ στο τέλος του αγώνα, όμως στην πράξη δούλεψαν ανάποδα και τα μαλακά δούλεψαν καλύτερα”, συμπλήρωσε σε ερώτηση για το θέμα.

 

“Ήταν μια καλά υπολογισμένη κίνηση το να βάλουμε μαλακό ελαστικό πίσω, το είχαμε δοκιμάσει σε αντίστοιχες συνθήκες και είδαμε προσεκτικά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Χαίρομαι που δούλεψε αυτό που μόνο εμείς επιλέξαμε από τους πρώτους”, είπε για το θέμα ο μεγάλος νικητής του αγώνα, ο Casey Stoner που πήρε την 4η φετινή του νίκη και πέρασε πάλι με μια νίκη στις 44 μπροστά από τον Ισπανό στη μάχη της στατιστικής!

 

Στον αγώνα δεν ξεκίνησε τέλεια, αλλά κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του Lorenzo και μάλιστα στο δεύτερο μισό του αγώνα να έχει καλύτερους χρόνους και να αρχίσει να πιέζει. Στην έξοδο της τελευταίας στροφής της πίστας, στο ξεκίνημα του 22ου από τους 32 γύρους του αγώνα, η Μ1 σουζάρισε, το κοντρόλ σούζας έκοψε τη δύναμη και η RC213V πέρασε εύκολα στην ευθεία με τον Stoner από κει και πέρα να κτίζει σιγά-σιγά διαφορά στους 10 τελευταίους γύρους και να παίρνει μια άνετη νίκη.

Ο Dani Pedrosa από την πλευρά του ακολούθησε τη μάχη μόνο για τους 11 πρώτους γύρους, όταν ένα άτσαλο γλίστρημα του πίσω παραλίγο να τον ρίξει κάτω. Μετά δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει και μάλιστα είχε δύο – τρία γλιστρήματα του μπροστινού που τον ανάγκασαν να είναι χαρούμενος με την 3η θέση.

Σκληρή μάχη έγινε για την 4η θέση, με τον Ben Spies να φαίνεται ότι τελικά θα αρχίσει την πορεία της ανάκαμψης, αλλά στο 22ο γύρο μια πτώση στην Corkscrew τον άφησε εκτός παιχνιδιού, το οποίο κέρδισε και πάλι ο Dovizioso παρά την ασφυκτική πίεση του ομόσταυλού του Crutchlow. O Βρετανός της Tech 3 πάντως έκανε στον αγώνα το νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας της πίστας με 268.3 χλμ/ώρα και μάλλον η Laguna Seca είναι η μόνη πίστα στην οποία την υψηλότερη τελική έχει μια Yamaha! Μετά το τέλος του αγώνα η εξέταση της μοτοσυκλέτας του Spies έδειξε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή της πτώσης έσπασε το ψαλίδι της Μ1! Η κακοτυχία του συνεχίζεται...

 

O Nicky Hayden με μια εκπληκτική κίνηση πέρασε στον 27ο γύρο τον Stefan Bradl με τον οποίο είχε ωραία μάχη για μεγάλο διάστημα και πήρε την 6η θέση.

Ο Valentino Rossi που έκανε μοναχικό αγώνα στην 8η θέση έπεσε 3 γύρους πριν το τέλος στα φρένα της Corkscrew και έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει το σερί των τερματισμών του φέτος.

Τη μάχη των CRT μοτοσυκλετών κέρδισε και πάλι ο Aleix Espargaro που πέρασε πάλι μπροστά στη σχετική βαθμολογία.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά και στο 2ο συνοδευτικό αρχείο την βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

 

Επόμενο άρθρο »

Με το μαλακό για την νίκη ο Stoner!

« Προηγούμενο άρθρο

H Honda κέρδισε τις 8 Ώρες της Suzuka

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα