• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με το μαλακό για την νίκη ο Stoner!
Pedrosa: Η 3η θέση το καλύτερο που μπορούσα!
Νέα 30/07/2012 - 08:22

Μετά από ένα δύσκολο Σ/Κ, όταν και προσπαθούσε να κάνει το σκληρό ελαστικό να δουλέψει, ο Casey Stoner πήρε το ρίσκο με το μαλακό, ενώ οι μεγαλύτεροί του αντίπαλοι, Lorenzo και Pedrosa επέλεξαν το σκληρό. Το ρίσκο του βγήκε κι έτσι, μόνον αυτός και ο Wayne Rainey έχουν κερδίσει 3 φορές εκεί στην μεγάλη κατηγορία!

 

«Ήταν ένα δύσκολο Σ/Κ για εμάς, ειδικά στην προσπάθειά μας να κάνουμε το σκληρό να δουλέψει», παραδέχτηκε ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής «Έτσι, στον αγώνα επέλεξα το μαλακό ελαστικό, με το οποίο ήμουν πιο προσεκτικός χωρίς να σπινάρω πολύ. Στην αρχή του αγώνα προσπάθησα να περάσω μπροστά, αλλά ο Dani και ο Jorge κρατούσαν καλά τις γραμμές τους και ήταν πολύ δύσκολο να περάσω. Αποφάσισα να ρίξω λίγο τον ρυθμό μου και να φυλάξω τα ελαστικά μέχρι το τέλος και μετά θα κάναμε την αντεπίθεσή μας. Ήμουν σίγουρος, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ότι είχα τον ρυθμό για να κερδίσω και έπρεπε απλά να βεβαιωθούμε ότι το ελαστικό θα κρατούσε μέχρι τέλους. Όταν περάσαμε μπροστά, κάναμε μερικούς καλούς γύρους και πήραμε ένα μικρό προβάδισμα και συνεχίσαμε από εκεί. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου!»

 

Ο Pedrosa κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Stoner και του Lorenzo μόνο για 11 γύρους και στην συνέχεια συμβιβάστηκε με την 3η θέση. Ο Ισπανός κατάφερε στον 5ο του γύρο να σημειώσει νέο ρεκόρ γύρου με 1.21.229! «Έβαλα τα δυνατά μου για τον αγώνα και η τρίτη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσα αυτήν την φορά. Στην αρχή ήμουν ήρεμος, παρόλο που με πέρασε ο Casey, διότι ήξερα ότι φόραγε το μαλακό ελαστικό και αυτή ήταν μια ριψοκίνδυνη απόφαση για τον αγώνα, αν και στο τέλος δούλεψε άψογα γι' αυτόν! Ήξερα ότι είχα καλό ρυθμό, αλλά όταν πλησίασα τον Casey και ήμουν έτοιμος να τον περάσω, άνοιξα το γκάζι πολύ γρήγορα και κόντεψα να βρεθώ στο έδαφος! Έμεινα πίσω και όταν πίεζα στα φρένα για να μειώσω την διαφορά, έχασα το μπροστινό αρκετές φορές και ήμουν πολύ κοντά στο να μην τερματίσω τον αγώνα. Πάντως, είμαι ευχαριστημένος γιατί πίεσα μέχρι το τέλος και έδωσα το 100%, αν και αυτήν την φορά δεν ήταν αρκετό. Ένα μικρό λάθος είναι αρκετό να μην τερματίσεις πρώτος... Εδώ, για πρώτη φορά οδηγήσαμε την νέα μοτοσυκλέτα και ανεβήκαμε στο βάθρο. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να επιστρέψουμε δριμύτεροι στην Ινδιανάπολη!»

 

Να σημειώσουμε, ότι αυτό το βάθρο ήταν το 300στό για την ομάδα της Repsol Honda στην μεγάλη κατηγορία!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ο Casey ήταν καλύτερος σήμερα!

« Προηγούμενο άρθρο

ΗΠΑ: Stoner is back!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα