• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: O Pedrosa άνετος νικητής
Το πάλεψε ο Stoner, o Spies πολύ άτυχος
Νέα 19/08/2012 - 00:58

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη 2η φετινή του νίκη, με άνεση και με νέο ρεκόρ πίστας, βλέποντας έτσι τη διαφορά του από τον Lorenzo να μειώνεται στους -18 βαθμούς, με 7 αγώνες να απομένουν. 

Ο Ισπανός ξεκίνησε καλύτερα από όλους - όπως αναμενόταν – αλλά γρήγορα ο Ben Spies πέρασε μπροστά και οδήγησε την κούρσα μέχρι τον 3ο γύρο. Από κει και πέρα ο Pedrosa χρειάστηκε να κόψει ρυθμό στον 7ο και 8ο γύρο για να αποφύγει τα λάδια που είχε αφήσει στην πίστα η μοτοσυκλέτα του Ben Spies, που έσπασε στο τέλος του 6ου γύρου! Μετά έκανε ένα μικρό λάθος στον 18ο γύρο που του κόστισε 1.1 δευτερόλεπτα και από τον 20ο μέχρι τον 28ο γύρο όταν ο Lorenzo παρέδωσε τα όπλα, έφτασε τη διαφορά του σχεδόν στα 11!

 

Ο Ben Spies από την πλευρά του διεκδικεί το όσκαρ ατυχίας, αφού στο τέλος του 6ου γύρου, ενώ ήταν 2ος και φαινόταν ότι μπορεί να κάνει τον καλύτερο φετινό αγώνα του, έσπασε ο ολοκαίνουργιος 4ος φετινός του κινητήρας και έτσι τώρα θα έχει μόνο δύο για τους υπόλοιπους 7 αγώνες.

Ο Jorge Lorenzo από τη δική του πλευρά ήταν χαρούμενος με την ευκαιρία να πάρει τη 2η θέση – μετά την εγκατάλειψη του ομόσταυλού του – αφού δεν του βγήκε η επιλογή του μαλακότερου ελαστικού, το οποίο μετά τα μέσα του αγώνα γλιστρούσε πολύ και ήταν αδύνατο να ακολουθήσει το ρυθμό του συμπατριώτη του.

Όμως η Yamaha θα αρχίσει να προβληματίζεται αφού ήδη ο Lorenzo χρησιμοποιεί τον 4ο κινητήρα του για 3ο αγώνα και ο Spies θα έχει από το Brno τον 5ο. Έτσι τίποτε δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος, αφού ο νέος κινητήρας των Honda δείχνει δυνατός και καλός.  

 

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για 5η φορά φέτος ο Andrea Dovizioso, που έκανε έναν πολύ προσεκτικό και συντηρητικό αγώνα, με προβλήματα στην πρόσφυση της μοτοσυκλέτας του, που δεν λειτουργούσε όσο καλά στις δοκιμές. Ο Dovi, εκτός από την ατυχία του Spies, εκμεταλλεύτηκε και το χθεσινό ατύχημα του Stoner, ο οποίος τον άφησε να περάσει μπροστά, με πόνους στο δεξί του πόδι.

Ο Casey Stoner που κατάφερε τελικά να τερματίσει 4ος είναι σίγουρα το πρόσωπο της ημέρα, αφού για να τρέξει έκανε ένεση και πήρε ειδική θεραπεία, ισχυρών αναλγητικών και κατάφερε να ανέβει μέχρι την 3η θέση, πριν παραδώσει τα όπλα στον Ιταλό της Yamaha Tech 3. Ο Αυστραλός καταχειροκροτήθηκε από όλους για την υπερπροσπάθειά του, με το δεξί πόδι σε ειδική μαύρη μπότα για να χωράει τους επιδέσμους στον βαριά τραυματισμένο αστράγαλό του.

Την 5η θέση πήρε ο Alvaro Bautista που κέρδισε τη σχετική μάχη με την άλλη δορυφορική Honda του Stefan Bradl.

O Valentino Rossi έκανε και πάλι έναν απογοητευτικό αγώνα και έδειξε ότι θέλει να τελειώσει η χρονιά όσο γίνεται γρηγορότερα. Με διαφορά πάνω από 57 δευτερόλεπτα από τον πρώτο, μάλλον είναι ο χειρότερός του αγώνας τα δύο τελευταία χρόνια.

Πίσω του ο Karel Abraham, μετά από μια μέτρια εκκίνηση πέρασε τις CRT και πήρε την 8η θέση, εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη ύστερα από πτώση του Cal Crutchlow που έκανε το χειρότερο φετινό του αγώνα, με συνολικά 3 πτώσεις.

Στην πρώτη θέση των CRT, o Yonny Hernadez, το διασκέδασε πολύ και έδειξε όλο το τριήμερο πολύ καλά οδηγικά στοιχεία.

Ο De Puniet εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, όπως και ο Michele Pirro.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ήθελα απλά να τερματίσω…!

« Προηγούμενο άρθρο

Indy Moto2: Εύκολα ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα