• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Πρόεδρος της IRTA εξηγεί τις αποφάσεις μείωσης κόστους
Πλήρως αποδεκτές οι φετινές ρυθμίσεις / περικοπές των δοκιμών και από την διεύθυνση της IRTA…
Νέα 24/02/2009 - 21:51
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Yamaha Tech 3 Herve Poncharal και Πρόεδρος της IRTA (του συνδέσμου που έχουν συστήσει οι ομάδες που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), δηλώνει απολύτως σύμφωνος με τις πρόσφατες αποφάσεις γενικότερης μείωσης των δοκιμαστικών. Η από κοινού επικύρωση των νέων αλλαγών (μεταξύ της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος Dorna, της FIM και της MSMA), έχει ως πρωταρχικό στόχο την μείωση του συνολικού κόστους για τις ομάδες.

Ο Poncharal δήλωσε σχετικά με τις νέες τροποποιήσεις: “Αυτό που αποφασίστηκε για την φετινή κυρίως σεζόν – λόγω της δεδομένης χρονικής περιόδου όπου οι ομάδες είχαμε ήδη παραλάβει τις νέες μοτοσυκλέτες, ήταν να μειώσουμε τον χρόνο δοκιμών μέσα στην πίστα. Αυτό θα βοηθήσει να μειώσουμε σημαντικά το κόστος, όσον αφορά τα ταξίδια γιατις αντίστοιχες, προ αγωνιστικής περιόδου δοκιμές. Αυτές ήταν οι μοναδικές ρυθμίσεις που μπορούσαμε να κάνουμε για το 2009, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι μόνο μια καλή αρχή και θα δούμε κι άλλες, ακόμα πιο δραστικές αλλαγές για το 2010”.

Ο Γάλλος διευκρίνισε επίσης τους αντίστοιχους νέους κανονισμούς σχετικά με τις δοκιμές κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος, λέγοντας:

“Οι μοναδικές δοκιμές που θα επιτραπούν φέτος, θα είναι μια ημέρα μετά τον αγώνα της Catalunya και μια μετά του Brno. Σε αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι κύριες ομάδες των εργοστασίων που θέλουν να εξελίξουν τις μοτοσυκλέτες του 2010 και μόνο με δοκιμαστές αναβάτες… όχι με τους επίσημους αναβάτες των MotoGP! Έτσι καμία αγωνιστική ομάδα (εργοστασιακή, ή δορυφορική), δεν θα μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές τις δοκιμές. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η σεζόν, δεν θα διεξαχθούν δοκιμές για τις ομάδες των MotoGP, παρά μόνο αυτές μετά τον τελευταίο αγώνα στην Valencia”.

Επόμενο άρθρο »

Ο Livio Suppo αποκλείει το ενδεχόμενο εγχείρησης του Stoner

« Προηγούμενο άρθρο

O "nerazzurro" Rossi φοβάται την Manchester United

Χορηγοί