• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Ρεκόρ και pole για Pedrosa!
"Δεν το περίμενε" ο Jorge, 3ος ο Dovi, 7ος ο Rossi!
Νέα 01/06/2013 - 16:54

Εκπληκτικός ήταν ο ρυθμός στο "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" των κατατακτηρίων 2, με τους εφτά πρώτους αναβάτες να πέφτουν γρήγορα κάτω από το 1:48 και να πιέζουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Όπως πάντα, το τέλος της διαδικασίας ήταν το πλέον συναρπαστικό με τους αναβάτες να βλέπουν τα ονόματά τους να αλλάζουν συνεχώς θέσεις, καθώς εντείνονταν οι προσπάθειές τους για τον τέλειο γύρο.

 

Συγκλονιστική ήταν η μάχη μεταξύ των δυο μεγάλων φαβορί του φετινού Πρωταθλήματος, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa με τον πρώτο να "γράφει" ένα φοβερό 1:47.226 και να καταρρίπτει το απόλυτο ρεκόρ πίστας του Pedrosa από το 2012. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στους δυο εναπομείναντες γύρους, μένοντας ανοιχτός στην αντεπίθεση του Pedrosa... και τι αντεπίθεση ήταν αυτή! Ο Ισπανός της Honda δυσκολευόταν στην αρχή της διαδικασίας, αλλά στο τέλος κατάφερε να βρει το χώρο που ήθελε και εξαπέλυσε μια απίστευτη επίθεση στο συμπατριώτη του, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:47.157δ, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Jorge να δηλώνει στο τέλος: "Δεν το περίμενα... Στ' αλήθεια πίστευα ότι θα ήμουν στην pole. Όμως δεν ήταν αρκετό και ο Dani έκανε έναν καταπληκτικό χρόνο". Από την πλευρά του, ο Dani Pedrosa - ο οποίος σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας - δήλωσε: "Είχα μια ευκαιρία στο τέλος. Το ήξερα ότι θα είχα μια και μόνη ευκαιρία. Κατάφερα να παραμείνω ήρεμος, να μην κάνω λάθη και να σημειώσω έναν καλό χρόνο!"

 

Τα πανηγύρια στο στρατόπεδο της Ducati, αλλά και στους οπαδούς της ανά την πίστα, ξέσπασαν με το τέλος των κατατακτηρίων, με τους κόκκινους να βλέπουν τον Andrea Dovizioso να ξεπερνάει τον πονεμένο του λαιμό και να σημειώνει ένα πολύ καλό 1:47.628δ παίρνοντας θέση στην πρώτη σειρά του αυριανού grid! Ο Dovi έκανε ό, τι ήταν αρκετό για να επικρατήσει του πρώην ομόσταυλού του, Cal Crutchlow, ο οποίος έμεινε τέταρτος έχοντας μια πτώση στην τρίτη στροφή, πέντε λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας. Ενώ η θέση δεν είναι καθόλου άσχημη για τον Βρετανό, εν τούτοις οι κάμερες τον έπιασαν να χτυπά τη σέλα της μοτοσυκλέτας του στο τέλος. Ο οδηγός της Tech 3 θα μοιραστεί τη δεύτερη σειρά με τους Stefan Bradl - αναγεννημένος ο Γερμανός μετά την πρόσφατη κριτική που δέχτηκε από τον Nakamoto - και Marc Marquez, ο οποίος προκρίθηκε άνετα από τις ΚΑΤ1 και πέτυχε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στη συνέχεια, έχοντας πέσει ήδη τρεις φορές σε δυο ημέρες.

 

Μάλλον απογοητευτική η εμφάνιση του Valentino Rossi, ο οποίος από νωρίς έδειξε ότι θα μπορούσε να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα, όμως στη συνέχεια δεν βελτίωσε το χρόνο του κι έμεινε πίσω στα τελευταία λεπτά. Ως εκ τούτου, ο Ιταλός σούπερ σταρ θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση τον αυριανό αγώνα, δίπλα στους Nicky Hayden και Alvaro Bautista. Εξαιρετικός ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, κατάφερε στην τρίτη του μόλις παρουσία στο φετινό Πρωτάθλημα, να φέρει την πειραματική του GP13 στη δέκατη θέση, στις σημερινές κατατακτήριες.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους των δυο κατατακτηρίων, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Mugello: Η pole στον Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Mugello: Ο Folger με ρεκόρ την pole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα