• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: H pole στον εκρηκτικό Pedrosa!
Διέλυσε το ρεκόρ του Stoner, στο 2-3 Crutchlow-Lorenzo 7ος ο Rossi
Νέα 15/06/2013 - 20:45

Ο Dani Pedrosa, πρωτοπόρος της βαθμολογίας των αναβατών, συνεχίζει (μετά το μέτριο ξεκίνημα της σεζόν) να επιδεικνύει πολύ σταθερό και δυνατό ρυθμό, διαλύοντας σήμερα το μεσημέρι στην Καταλονία το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που κατείχε από το 2008 ο Casey Stoner!

 

Η έντονη ζέστη ήταν το χαρακτηριστικό και της σημερινής ημέρας στις κατατακτήριες δοκιμές, με την πίστα να φτάνει τους 52οC! Στα ίδια υψηλά επίπεδα αναμένεται να παραμείνει και αύριο, με τους αναβάτες να προτιμούν πιθανότατα τα πιο σκληρά ελαστικά. Ο Pedrosa ξεκίνησε πολύ δυνατά τις ΚΑΤ2 και με τον πρώτο του γρήγορο γύρο "πέταξε" το γάντι στους υπόλοιπους. Στη συνέχεια ανέβασε κι άλλο το ρυθμό του και κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο εκπληκτικό 1:40.893, διαλύοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου του Stoner (1:41.186), κατακτώντας τη δεύτερη pole position φέτος (2η συνεχόμενη μετά το Mugello), την πρώτη του σ' αυτή τη συγκεκριμένη πίστα και την 26η του συνολικά! Και όλα αυτά στο 200ο GP της καριέρας του!

 

Πίσω από τον φανταστικό Ισπανό, πήρε θέση ένας άλλος ταχύτατος αναβάτης. Ο λόγος για τον εξαιρετικό Cal Crutchlow ο οποίος θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά χάρη στο 1:41.501 που είναι πάνω από έξι δέκατα από το χρόνο του άπιαστου Dani! Ο έκτος γύρος του Ισπανού της Honda πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος που πέφτει κάτω από το όριο του 1:41 στο Μontmelo και αυτό ήταν κάτι αδύνατο για τους υπόλοιπους να ανταγωνιστούν. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος από την αρχή της διαδικασίας αντιμετώπισε πρόβλημα με το συμπλέκτη του και αναγκάστηκε - πάλι, όπως και το πρωί - να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του για να συνεχίσει. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρά τα εμπόδια κατάφερε να πάρει θέση στην πρώτη σειρά του αυριανού grid, ολοκληρώνοντας στην τρίτη θέση.

 

Ο τέταρτος Ισπανός της πρώτης πεντάδας, δεν είναι ο Marc Marquez... Αντιθέτως ο Alvaro Bautista είναι αυτός που θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά, μένοντας όμως πάνω από οχτώ δέκατα πίσω από τον Pedrosa. Στο Mugello είχαμε τον Dovizioso να σκορπίζει χαμόγελα στη Ducati με την τρίτη του θέση κι εδώ, στην Ισπανία, ήταν η σειρά του Hayden να αναλάβει δράση και να συνεχίσει την καλή του παρουσία από το πρωί. Ο Αμερικανός έφερε τη Ducati του στην 5η θέση, εννέα δέκατα πίσω από τον πρώτο, και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα στον αυριανό αγώνα. Παράλληλα ο Nicky σημείωσε τελική 341.5 (νέο ρεκόρ), καταρρίπτοντας το 341.4 που έκανε ο ίδιος σήμερα το πρωί! Εν τέλει όμως το ρεκόρ θα πέρναγε στα χέρια του νεαρού rookie του HRC, Marc Marquez.

 

Ο τελευταίος ήταν ο έκτος από τους οχτώ οδηγούς που έπεσαν κάτω από το φράγμα του 1:42 και θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά τον αγώνα. Πρώτος από την τρίτη σειρά ο Valentino Rossi, ο οποίος για μια ακόμη φορά δείχνει να δυσκολεύεται με το νέο σύστημα των κατατακτηρίων. Ο Ιταλός εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε έβδομος, αλλά πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από την εργοστασιακή Honda του Pedrosa. Πίσω του δυο ακόμη συμπατριώτες του, με την έκπληξη να κάνει ο Andrea Iannone, ο οποίος για 90 χιλιοστά του δευτερολέπτου επικράτησε της εργοστασιακής Ducati του Dovizioso. Προηγουμένως είχε χρειαστεί να αγωνιστεί στις ΚΑΤ1 για να περάσει στις δεύτερες. Ο τελευταίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα κι έμεινε 1.1δ πίσω από την κορυφή. Απογοητευμένος ήταν ο Stefan Bradl, μιας και δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τη δέκατη θέση, με τους Bradley Smith (προκρίθηκε πρώτος από τις ΚΑΤ1) και Aleix Espargaro να ολοκληρώνουν την πρώτη δωδεκάδα.

 

Δείτε τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και τα αντίστοιχα των ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Μπορούσα και την 1η (σειρά)

« Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτος χρόνος, νέο ρεκόρ για Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα