• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Redding στην Suzuki RGV500 του Schwantz!
Εντυπωσιάστηκε με τη μοτοσυκλέτα του 1994 στο Spa
Νέα 08/07/2013 - 16:31

Η πίστα Spa Francorchamps στο Βέλγιο, τείνει να γίνει δεύτερο σπίτι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της μεσαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, Scott Redding. Ο Βρετανός αναβάτης οδήγησε εκεί μια BMW M3 GT4 και παράλληλα πήρε μέρος σ' έναν φιλανθρωπικό αγώνα, ενώ - πριν αποχωρήσει - πήρε μέρος στο παραδοσιακό "Bikers' Classic" που γίνετε εκεί κάθε χρόνο.

 

Ο αναβάτης της Marc VDS είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί με μερικούς θρύλους των αγώνων, όπως ο Giacomo Agostini, ο Phil Read, ο Wayne Gardner και ο Christian Sarron, ενώ παράλληλα του δόθηκε η δυνατότητα να οδηγήσει την Suzuki RGV 500 XR84 του Kevin Schwantz, που ανήκει σ' έναν επιχειρηματία ονόματι Steve Wheatman. Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 135 κιλά και ο 70ο μοιρών δίχρονος κινητήρας αποδίδει 195 άλογα (!) με μέγιστη τελική τα 320 χαω!

 

"Παίρνοντας θέση στο grid με όλους αυτούς τους Πρωταθλητές γύρω μου, ένιωθα σαν να παίρνω πραγματικά μέρος σε αγώνα 500GP!", σχολίασε ο Redding. Αν και οι διοργανωτές μιλούσαν για μια επίδειξη 10 γύρων, εν τούτοις οι αγωνιστικές νοοτροπίες των αναβατών μετέτρεψαν τη γιορτή σ' έναν αληθινό μίνι αγώνα, με τον Redding να τερματίζει ελάχιστα πίσω από τον Steve Plater, ο οποίος οδηγούσε μια RGV500 XR88, με την οποία ο Kenny Roberts είχε τερματίσει δεύτερος το 1999, έχοντας τέσσερεις νίκες στο σύνολο.


Τα λόγια του νεαρού Βρετανού αντικατοπτρίζουν επάξια την εμπειρία των όσων έζησε: "Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Η μοτοσυκλέτα ήταν απολύτως φανταστική! Σίγουρα τα φρένα δεν ήταν και τα καλύτερα, αλλά το περιμέναμε. Η οδηγική συμπεριφορά της ήταν καταπληκτική, διότι είναι τόσο ελαφριά! Το να αλλάζεις κατεύθυνση είναι παιχνιδάκι! Επιτάχυνε με δύναμη, με το μπροστινό να σηκώνεται σε κάθε ταχύτητα! Δεν χρειαζόμουν στροφόμετρο... απλά άλλαζα ταχύτητα όταν ένιωθα ότι ο μπροστινός τροχός ήταν αρκετά ψηλά! Είχε τρομερή δύναμη, αλλά την ήλεγχες πολύ καλά, κάτι που δεν το περίμενα πριν τη δοκιμάσω. Πρέπει να τις φέρουν και πάλι στο Πρωτάθλημα. Η οδήγησή της απλά δεν υπάρχει!!"

 

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Η ώρα του Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Jarvis: Θέλουμε Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα