• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Η ώρα του Pedrosa!
Επόμενος σταθμός MotoGP, η Γερμανία!
Νέα 09/07/2013 - 12:02

Αν μπορούμε να κρίνουμε από τους τρεις τελευταίους αγώνες στο Sachsenring, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα του Dani Pedrosa να επιστρέψει στις νίκες, σε μια πίστα όπου κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, επειδή τα πάντα μπορούν να συμβούν - όπως είδαμε και στον αγώνα του Assen - οι μνήμες από το 2008 μόνο ευχάριστες δεν είναι για τον Ισπανό άσο της Honda.

 

Πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν κατάφερναν να τερματίσουν στην τέταρτη θέση ενός αγώνα MotoGP, ωστόσο ο Dani Pedrosa μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται απογοητευμένος που το μόνο που κέρδισε στην Ολλανδία, ήταν δυο βαθμοί επιπλέον επί του μεγάλου του αντίπαλου, Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός άλλωστε, ξεκίνησε 12ος τον αγώνα και παρά τον τραυματισμό του κατάφερε να σκαρφαλώσει ως την πέμπτη θέση! Από την άλλη, ο συμπατριώτης του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ισοφάρισε τη χειρότερή του θέση φέτος και έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε συνεχόμενων βάθρων, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

 

Ο επόμενος σταθμός για το Πρωτάθλημα είναι ο αγώνας στο Sachsenring, εκεί όπου το 2010, 2011 και 2012 είχε θριαμβεύσει, αλλά στην ίδια πίστα είχε και μια άτυχη στιγμή το 2008, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του κι έπεσε, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα. Όσο για τον Lorenzo; Στόχος του Ισπανού της Yamaha είναι να περιορίσει κι άλλο τη ζημιά από τον τραυματισμό του, παλεύοντας και στη Γερμανία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναμφίβολα η κλείδα θα του δημιουργήσει προβλήματα, καθώς δεν θα είναι έτοιμος 100%, ενώ από πίσω καραδοκεί και ο θρυλικός Valentino Rossi, ο οποίος θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο της Ολλανδίας. Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια, με τους ρόλους των δυο αντίπαλων Ισπανών να έχουν αντιστραφεί φέτος: Τις προηγούμενες χρονιές ήταν ο Pedrosa αυτός που βρισκόταν σε μειονεκτική θέση εξαιτίας τραυματισμών...

 

Χωρίς πολλά-πολλά, ο Marc Marquez κατάφερε να επιστρέψει και πάλι κοντά στην κορυφή και είναι πλέον σε απόσταση μιας νίκης από τον πρώτο, την ώρα που ο Cal Crutchlow νιώθει την ανάσα του Valentino Rossi, ο οποίος βρίσκεται μόλις δυο βαθμούς πίσω του. Για τους λάτρεις των αριθμών, έχουμε κάποια πραγματικά αξιοπερίεργα στοιχεία για τον θρύλο των MotoGP: Η νίκη του στο Assen έγινε στον 46ο αγώνα που έλαβε χώρα από την Sepang του 2010, όταν και είχε κερδίσει για τελευταία φορά. Επιπλέον, με τη νίκη του στην Ολλανδία ο Valentino έχει συγκεντρώσει 4.646 βαθμούς! Τυχαίο;

 

Το grid του επόμενου γύρου θα παραμείνει το ίδιο, με τον Ivan Silva να καλύπτει το κενό του τραυματία Hiroshi Aoyama, ενώ ο Michele Pirro θα πάρει για μια ακόμη φορά θέση πάνω στη μοτοσυκλέτα του Ben Spies, ενώ θα δώσει τη θέση του στον Alex de Angelis για το GP της Laguna Seca. Ο Stefan Bradl θα αγωνιστεί - για δεύτερη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία - μέσα στην πατρίδα του, εκεί όπου κανείς Γερμανός δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη, από το 1974 όταν θριάμβευσε στο GP της Δυτικής Γερμανίας ο Edmund Czihak. Με αυτό το δεδομένο, το βάθρο (πρώτο του στην κατηγορία) θα είναι πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία.

 

Επόμενο άρθρο »

Κράχτες οι Rossi και Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Redding στην Suzuki RGV500 του Schwantz!

Χορηγοί