• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Έλαμψε ο Marquez!
Τρίτη pole για τον Ισπανό, εξαιρετικός και ο Rossi!
Νέα 13/07/2013 - 17:01

Ο Marc Marquez είναι ο αναβάτης που θα πάρει θέση στην κορυφή της σχάρας εκκίνησης - για τρίτη φορά φέτος μετά το Τέξας και το Le Mans - μιας και ο rookie στην κατηγορία πέτυχε έναν εξαιρετικό χρόνο και άρπαξε την pole position στη Γερμανία!

 

Οι αλλεπάλληλες πτώσεις στη γερμανική πίστα δεν έκαμψαν το φρόνημα του 20χρονου αναβάτη, ο οποίος οδήγησε με εκπληκτικό τρόπο τη μοτοσυκλέτα του στη μικρή πίστα του Sachsenring, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:21.311δ. όντας ο μοναδικός που έχει πλησιάσει το ρεκόρ πίστας που κρατά από το 2008 ο Casey Stoner (1:21.067δ). "Είμαι χαρούμενος, νιώθω πολύ καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και αυτό έχει σημασία", δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο νεαρός άσος. "Έχουμε καλή βάση και θα περιμένουμε να δούμε πως θα είναι αύριο ο καιρός. Θα παλέψουμε για τη νίκη, αλλά πρέπει να προσέξουμε τόσο τον Valentino, όσο και τον Crutchlow που είναι πολύ δυνατοί".

 

Πράγματι ο Cal Crutchlow εντυπωσίασε και πάλι με τις αρετές του πάνω στη δορυφορική Μ1 του, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες 2, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρει θέση στην πρώτη σειρά για τέταρτη φορά φέτος! Ο ηρωικός Crutchlow, παρά τις δυο πτώσεις του, έγραψε 1:21.434δ κι έχασε την pole για 0.123δ.. "Πονάω... ο αυριανός αγώνας θα είναι δύσκολος μετά τα χτυπήματα που έχω σε κεφάλι, λαιμό και χέρι. Πήραμε μια καλά υπολογισμένη απόφαση να συμμετάσχουμε σήμερα. Κάναμε καλή δουλειά σήμερα και είναι πολύ καλό που είμαι στην πρώτη σειρά. Ωστόσο το βάθρο είναι δύσκολο αύριο...", παραδέχτηκε ο Βρετανός της Tech 3.

 

Ο Valentino Rossi έχει καλό ρυθμό και ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη του στην Ολλανδία και αυτό "μεταφράστηκε" σε μια θέση στην πρώτη σειρά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2010, στο GP του Estoril στην Πορτογαλία! Ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής βρέθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στην πρώτη θέση, για να τον ρίξει στη συνέχεια το μελλοντικό αστέρι των GP, Marc Marquez, με τους δυο τους να δίνουν σκληρή μάχη αύριο στον αγώνα. Η διαφορά του από τον Crutchlow ήταν μόλις 59 χιλιοστά και ο ρυθμός του Ιταλού πολλά υποσχόμενος για τον αυριανό αγώνα, εκεί όπου στοχεύει τη δεύτερή του συνεχόμενη νίκη!

 

Ο Stefan Bradl ανοίγει τη δεύτερη σειρά, σημειώνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σήμερα το μεσημέρι στη Γερμανία, παρά το γλίστρημα που είχε εκτός πίστας στην αρχή. Εκείνος όμως που συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να επισκιάζει μεγάλα ονόματα και καλά αμειβόμενους αναβάτες, δεν είναι άλλος από τον Aleix Espargaro! Ο Ισπανός εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοτοσυκλέτα του και στις κατατακτήριες σκαρφάλωσε ως την πέμπτη θέση, μόλις λίγο κάτω από έξι δέκατα πίσω από το χρόνο του Marquez πάνω στην εργοστασιακή Honda! Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, "Aspar" Martinez, η δομή της συγκεκριμένης πίστας και οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν τον αναβάτη του.

 

Οι εργοστασιακοί της Ducati βρέθηκαν στην έκτη θέση - ο Nicky Hayden - και στην ένατη θέση - ο Andrea Dovizioso - με τον τελευταίο να απογοητεύει και να μένει πολύ μακριά (για τη συγκεκριμένη πίστα) από την κορυφή (1,2δ). Ανάμεσά τους θα πάρουν θέση οι Bradley Smith (7ος) και Alvaro Bautista (8ος), με τον Claudio Corti να είναι ο τρίτος Ιταλός στους πρώτους δέκα, μια θέση που πήρε εκμεταλλευόμενος την απουσία των Lorenzo και Pedrosa. Ο πρώτος χειρουργήθηκε και πλέον ξεκουράζεται στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης, ενώ ο δεύτερος θα περάσει από αξιολόγηση αύριο, για να αποφασίσει αν θα πάρει τελικά μέρος στο ζέσταμα και στη συνέχεια στον αγώνα (ξεκινώντας 12ος). Τα νεότερα είναι ότι ο Dani έχει τελικά ένα μικρό κάταγμα στην αριστερή του κλείδα, με τον ίδιο όμως να θέλει να αγωνιστεί.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των δυο κατατακτηρίων στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Παρθενική pole ο Simeon!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Η pole στον Rins

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα