• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Με οδηγό το περσινό 2ο μισό!
Ευελπιστώ να είμαι τόσο καλός όπως και πέρυσι
Νέα 31/07/2013 - 19:38

Δεύτερος στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με 16 βαθμούς διαφοράς πίσω από τον ομόσταυλό του, Marc Marquez, ο Dani Pedrosa κατάφερε να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση στην Αμερική και να πάρει μια δίκαια πέμπτη θέση - τερματίζοντας μπροστά από τον Jorge Lorenzo - και προσθέτοντας 11 επιπλέον βαθμούς στη φετινή του συγκομιδή.

 

Παρά ταύτα ο Pedrosa είναι σε μεγάλη πίεση εξαιτίας του φαινομένου που ακούει στο όνομα Marc Marquez, ο οποίος μπορεί πολύ γρήγορα να τον ρίξει στην ιεραρχία της Repsol Honda, αλλά και του γεγονότος ότι ο Casey Stoner επιστρέφει (για δοκιμές) πάνω σε μια RC213V και ξαναζωντάνεψαν οι φήμες για επιστροφή του στο MotoGP.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία της επίσημης συνέντευξης που έδωσε ο Dani με το τέλος του πρώτου μισού της φετινής σεζόν.

 

 

Είσαι 16 βαθμούς πίσω στο Πρωτάθλημα. Πως αξιολογείς του προηγούμενους αγώνες;

 

Σε γενικές γραμμές το επίπεδο είναι πολύ καλό. Οδηγήσαμε καλά, αλλά όχι τέλεια σε όλους τους αγώνες και χάσαμε αρκετούς βαθμούς στους τελευταίους τρεις αγώνες. Ίσως το αδύναμο σημείο μας να είναι η σταθερότητα, αλλά είμαστε μέσα στη μάχη για τον Τίτλο. Στο δεύτερο μισό πρέπει να βελτιωθούμε σ' αυτό το κομμάτι.

 

Που πρέπει να βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα στο δεύτερο μισό της σεζόν;

 

Σε όλους τους αγώνες είχαμε διαφορετικές περιπτώσεις που επηρέαζαν τη συμπεριφορά της, όπως η ζέστη, το κρύο κ.α. και ήταν δύσκολο για εμάς να αντισταθμίσουμε την κατάσταση. Σε λίγους αγώνες είδαμε απόλυτη ισορροπία. Πάντα υπήρχε ένα πλεονέκτημα είτε στις Honda, είτε στις Yamaha. Πάντως έχουμε καταφέρει να είμαστε δεύτεροι. Κάναμε καλούς αγώνες και χωρίς λάθη όταν δεν είχαμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για τη νίκη.

 

Πως η πτώση σου στη Γερμανία επηρέασε τη σεζόν σου;

 

Χάσαμε πολύτιμους βαθμούς. Δεν πήραμε κανέναν στο Sachsenring και χάσαμε μερικούς στη Laguna. Ελπίζω τώρα όλα αυτά να είναι παρελθόν και να κάνουμε ένα καλό σερί στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος.

 

Με αναβάτες όπως οι Marquez και Lorenzo, τα λάθη είναι επανορθώσιμα;

 

Ευτυχώς για εμένα, έχουν κάνει κι αυτοί λάθη. Ενδεχομένως ο Marquez να έχει κάνει τα λιγότερα και γι' αυτό προηγείται στη βαθμολογία. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, παίρνει τους περισσότερους βαθμούς. Σε περίπτωση που κάνεις λάθος όμως, μπορείς να εξισορροπήσεις την κατάσταση αν κάνουν λάθη και οι άλλοι.

 

Τι είναι αυτό που σε έχει εκπλήξει περισσότερο στην προσαρμογή του Marquez;

 

Είμαι εντυπωσιασμένος με το πόσο γρήγορα μαθαίνει πράγματα. Δεν του παίρνει μεγάλο διάστημα για να μάθει!

 

Πως θα προσεγγίσεις το δεύτερο μισό της σεζόν;

 

Με ενθουσιασμό και δύναμη. Με αποφασιστικότητα να κάνω καλό δεύτερο μισό και να παίρνω καλούς βαθμούς σε κάθε αγώνα.

 

Σε ποιο GP ανυπομονείς να αγωνιστείς;

 

Σε κανένα συγκεκριμένα. Βλέπω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Έτσι, τώρα σκέφτομαι την Indianapolis.

 

Θα δούμε τον περσινό Dani στο δεύτερο μισό (πέρυσι είχε κερδίσει 6 από τους 8 τελευταίους αγώνες)

 

Το ελπίζω. Έχω μερικές ημέρες ακόμα να αναρρώσω και να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Ευελπιστούμε να είμαστε σε κορυφαία φυσική κατάσταση για το δεύτερο μισό, που ξεκινά με τρεις συνεχόμενους αγώνες.

 

Ο Dani Pedrosa θα είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής φέτος, αν...

 

...καταφέρω να κάνω καλούς αγώνες χωρίς λάθη. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθώ σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος. Αυτό θα μου χαρίσει τον Τίτλο.

 

Ο αγαπημένος σου αθλητής;

 

Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Andres Iniesta. Έχει αθλητικές αξίες που μ' αρέσουν, όπως πειθαρχία, ειλικρίνεια, τρόπους και σεβασμό. Είναι άνθρωπος με χαρακτήρα και πάντα παίζει σύμφωνα με τους κανόνες. Αυτά είναι που μ' αρέσουν να βλέπω σ' έναν αθλητή.

 

Τι κάνεις για να ξεσκάς;

 

Όπως οι περισσότεροι, μ' αρέσει να διασκεδάζω και να περνάω καλά με τους φίλους και την οικογένειά μου. Να κάνω ποδήλατο, να οδηγώ kart, να κάνω windsurfing!

 

Επόμενο άρθρο »

Όχι Rossi στην Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Σε δυο εβδομάδες "κληρώνει" για Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα