• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: Περισσότεροι αγώνες, περισσότερα έσοδα
"Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε αρκετά GP"
Νέα 11/09/2013 - 16:33

Σε λίγες εβδομάδες αναμένουμε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να δώσει στη δημοσιότητα ένα προσωρινό ημερολόγιο αγώνων για το 2014 και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με την προσθήκη του βραζιλιάνικου και αργεντίνικου GP.

 

Προς το παρόν, το ημερολόγιο αγώνων έχει 18 GP, αριθμός που μπορεί να φτάσει τα 20, καθώς καμμία από τις τωρινές πίστες δεν έχει επιβεβαιώσει την έξοδό της. Ο Πρόεδρος των Ομάδων (IRTA), Herve Poncharal, υπογράμμισε - σε πρόσφατες δηλώσεις του - τη σημασία της αύξησης των αγώνων για το Πρωτάθλημα. "Στις ομάδες, έχουμε τα εργοστάσια που είναι ξεχωριστή υπόθεση, αλλά και τους ιδιώτες. Για τις περισσότερες ομάδες των τελευταίων, πρέπει να θυμόμαστε ότι η Dorna, έχει προβλέψει τρεις διαφορετικές πηγές εσόδων", ξεκίνησε να λέει.

 

"Η πρώτη είναι οι χορηγοί, μια πηγή όμως φθίνουσα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης διεθνώς. Η δεύτερη είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάτι που και πάλι δύσκολα αυξάνεται εξαιτίας της οικονομίας. Η τελευταία πηγή είναι οι διοργανωτές GP και υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται να οργανώσουν ένα αγώνα GP. Αυτός είναι και ο μοναδικός τομέας - οικονομικά - που μπορεί να βελτιωθεί το Πρωτάθλημα!"

 

Συνεχίζοντας, ο Poncharal έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το (οικονομικό) μέλλον των ομάδων είναι άρρηκτα δεμένο με την Dorna: "Όλες οι ομάδες έχουν οικονομική υποστήριξη από την Dorna και αν θέλουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε ότι είναι απολύτως απαραίτητο η Dorna να βγάζει λεφτά. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα έχουμε 20 αγώνες του χρόνου, αλλά υποστηρίζω 100% το γεγονός ότι πρέπει να έχουμε περισσότερους αγώνες. Όταν η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία ενδιαφέρονται να διοργανώσουν αγώνες, δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε αρκετά GP".

 

Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σχεδόν αποκλειστικά στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο ο Poncharal - ως Πρόεδρος των ομάδων - βαρύνεται και με την ευθύνη τόσο της Moto2, όσο και της Moto3. "Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των ομάδων της Moto2 και Moto3 έρχεται από το Πρωτάθλημα, ειδικά για τις μικρότερες ομάδες. Ως εκ τούτου, προσθέτοντας ένα ή δυο αγώνες βοηθάμε ουσιαστικά το budget τους. Ειδικά εκτός Ευρώπης, οι μικρότερες ομάδες έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη από την Dorna και αν κανείς τους ρώταγε, θα έλεγαν ότι θέλουν περισσότερους αγώνες εκτός Ευρώπης".

 

Να σημειώσουμε - για να γίνει και η απαραίτητη σύγκριση - ότι το προσωρινό ημερολόγιο αγώνων της F1 περιλαμβάνει 21 αγώνες. Από αυτούς, μόλις οι οκτώ θα γίνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Επιστρέφω αν...

« Προηγούμενο άρθρο

UPDATE: SBK φεύγει ο Fabrizio

Χορηγοί