• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Pole με ρεκόρ για Marquez!
Ασταμάτητος ο μικρός, στο 2-3 Lorenzo και Rossi
Νέα 14/09/2013 - 17:15

Ούτε η πτώση του στα τέταρτα ελεύθερα δεν έριξε το ηθικό του Marc Marquez, με τον νεαρό άσο της Repsol Honda να είναι εντυπωσιακός στις κατατακτήριες που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο και να παίρνει την έκτη του φετινή pole position, μετά από αυτές σε Austin, Le Mans, Sachsenring, Indianapolis και Silverstone.

 

Χωρίς καν να βγάλει τη σκισμένη του φόρμα, ο αποφασισμένος Marquez επιτέθηκε από την πρώτη στιγμή και έγραψε 1:33.404 με το πρώτο του μαλακό ελαστικό, ενώ στον προτελευταίο του γύρο, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:32.915 σπάζοντας το ρεκόρ του Casey Stoner από το 2011! "Είμαι πολύ χαρούμενος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Έχω καλό ρυθμό αγώνα και αύριο θα έχει ενδιαφέρον, διότι ο Jorge είναι δυνατός ενώ και ο Rossi είναι πάντα πολύ καλύτερος στον αγώνα!", δήλωσε ο 20χρονος αναβάτης.

 

Από την πλευρά του, ο Jorge Lorenzo προσπάθησε όσο μπορούσε να πιάσει τον συμπατριώτη του, ωστόσο αν και ξεκίνησε δυνατά στο γρήγορο γύρο του, στο τέλος έμεινε αρκετά πίσω, πάνω από μισό δευτερόλεπτο, χρόνος που είναι αρκετός για μια μικρή πίστα όπως το Misano. "Είμαι χαρούμενος που έχω το seamless κιβώτιο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις αγώνα. Δυσκολευόμαστε στην επιτάχυνση και μας έκανε τη διαφορά ο Marquez", σχολίασε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Ο Valentino Rossi ήταν γεμάτος χαμόγελα, έχοντας καταφέρει να πάρει τη δεύτερή του - φέτος - πρώτη σειρά στη σχάρα εκκίνησης, μετά το γύρο της Γερμανίας στο Sachsenring. Το θετικό για τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ήταν το γεγονός ότι έμεινε μόλις 0.145δ πίσω από τον ομόσταυλό του, κάτι που προμηνύει δυνατές μάχες στον αυριανό αγώνα. "Δουλέψαμε καλά και παρουσιάστηκα δυνατός. Ειδικά στις κατατακτήριες πετύχαμε καλές ρυθμίσεις και στα τελευταία λεπτά είχα την καλύτερη ρύθμιση ποτέ στη φετινή σεζόν! Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσω από την πρώτη σειρά και θέλω μια θέση στο βάθρο στον αγώνα!", υπογράμμισε ο Ιταλός θρύλος, ο οποίος θα αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του (λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του στην Tavullia) και θέλει να τους αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ο Dani Pedrosa θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση και σίγουρα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος, με τον σκηνοθέτη να τον πιάνει να χτυπάει την RCV του, καθώς περίμενε τους μηχανικούς του να κάνουν ρυθμίσεις στο συμπλέκτη και να αλλάξουν ελαστικό. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι έμεινε πάνω από οχτώ δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του, οπωσδήποτε θα ενίσχυσε τη δυσαρέσκειά του.

 

Ο Cal Crutchlow πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 (δεύτερος όμως με τον Pirro να τον περνά για 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου!) και παρά το ότι έχασε το τελικό της εξάτμισής του στις ΚΑΤ2, ο Βρετανός κατάφερε να βελτιωθεί αισθητά από τις μέχρι τώρα απογοητευτικές του εμφανίσεις και να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση. Τα λόγια είναι περιττά για τον Aleix Espargaro, ο οποίος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις κατατακτήριες, κατακτώντας την εξαιρετική - για τη CRT του - έκτη θέση στο grid! Την πλάτη του Ισπανού είδαν οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες των Stefan Bradl, Alvaro Bautista, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden. Στις τέσσερεις τελευταίες θέσεις οι τέσσερεις Ducati, με τους Pirro και Iannone να ολοκληρώνουν τη δωδεκάδα.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Misano Moto2: Πήρε την pole ο Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto3: Γερμανική η pole!

Χορηγοί