• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Twin Ring Motegi: Ακυρώθηκαν οι κατατακτήριες, στην pole o Rossi
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα πρωταγωνιστής είναι ο καιρός...
Νέα 25/04/2009 - 17:43
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το πρωί στο Motegi δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών για λόγους ασφαλείας μιας και σε αρκετά σημεία της πίστας είχαν σχηματιστεί λίμνες από την έντονη βροχόπτωση.

Σε αυτήν την περίπτωση η σχάρα εκκίνησης διαμορφώνεται με βάση τον καλύτερο χρόνο που σημείωσαν οι αναβάτες και στα δύο sessions των ελεύθερων δοκιμών.

Mε δεδομένο ότι οι δοκιμές του Σαββάτου έγιναν υπό βροχή, το γκριντ εκκίνησης των αγώνων διαμορφώθηκε με βάση τους χρόνους που σημειώθηκαν στα ελεύθερα της Παρασκευής.

Έτσι στη μεγάλη κατηγορία ο Valentino Rossi πήρε την 52η pole position της καριέρας του -42η στα MotoGP- με τους Casey Stoner και Jorge Lorenzo να συμπληρώνουν την εικόνα της πρώτης σειράς εκκίνησης του αγώνα. Πίσω τους θα βρεθούν οι Chris Vermeulen, Colin Edwards και Loris Capirossi.

Στα 250cc ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marco Simoncelli που αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον δεξί του καρπό θα ξεκινήσει τον πρώτο του αγώνα για φέτος από την pole position.

«Ο καρπός μου δεν είναι και σε τόσο άσχημη κατάσταση, αλλά μετά από λίγους γύρους πονάει πολύ και χάνει τη δύναμή του. Ελπίζω αύριο να αντέξω και να παλέψω μέχρι το τέλος για τη νίκη», σχολίασε ο SuperSic. Δίπλα του στην πρώτη σειρά του γκριντ θα έχει τους Ηiroshi Aoyama, Alvaro Bautista και Mattia Pasini.

Στα 125cc τέλος, η pole position πήγε στον νικητή του …κουτσουρεμένου πρώτου αγώνα της χρονιάς, Andrea Iannone. Την εικόνα της πρώτης σειράς της σχάρας εκκίνησης συμπληρώνουν οι Julian Simon, Stefan Bradl (σ.σ. νικητής του περσινού αγώνα) και Esteve Rabat.

Να σημειωθεί πως η κινεζική Haojue η οποία μετέχει στη μικρή κατηγορία, ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στον αυριανό αγώνα «...εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που δεν μπορέσαμε να λύσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ομάδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δελτία οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, θα είναι καλύτερες αν και υπάρχει πιθανότητα ελαφριάς βροχής.

ΤΟ GRID ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ MotoGP

ΤΟ GRID ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 250cc

ΤΟ GRID ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 125cc

Επόμενο άρθρο »

Twin Ring Motegi: Edwards - Rossi το πάνω χέρι στη βροχή

« Προηγούμενο άρθρο

Assen – Superpole: 4η σερί για τον Spies!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα