• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά πριν τον 14ο γύρο της χρονιάς
Νέα 26/09/2013 - 12:24

71 - Ο Bradley Smith έχει ήδη συγκεντρώσει 71 βαθμούς, στους πρώτους 13 αγώνες της χρονιάς, έχοντας την καλύτερη συγκομιδή βαθμών Βρετανού αναβάτη (στη rookie σεζόν του), από το 2008 όταν ο James Toseland συγκέντρωσε 105 βαθμούς.

 

43 - Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των δοκιμών, θα έχουν περάσει 43 χρόνια από τότε που ο Barry Sheene έκανε το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη, με τον Sheene να οδηγεί την κούρσα στα πρώτα στάδια του αγώνα, για να τερματίσει στο τέλος δεύτερος, πίσω από τον Angel Nieto.

 

28 - Τη Δευτέρα, μετά τον αγώνα στην Aragon, ο Dominique Aegerter (Moto2) θα γιορτάσει τα 23α γενέθλιά του και θα θέλει να το κάνει διευρύνοντας το σερί των 28 αγώνων, στους οποίους έχει καταφέρει να πάρει θέση που δίνει βαθμούς! Μόνο στον εναρκτήριο αγώνα του Κατάρ, πέρυσι, δεν είχε καταφέρει να πάρει βαθμούς - τερμάτισε 18ος - και αυτή είναι και η μοναδική φορά σε 39 αγώνες, που ο Aegerter τερματίζει σε θέση που δεν δίνει βαθμούς!

 

28 - Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, ο Dani Pedrosa θα εορτάσει τα 28α γενέθλιά του.

 

25 - Ο Nico Terol θα γίνει 25 χρονών την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Aragon.

 

16 - Οι αναβάτες με ΚΤΜ έχουν κερδίσει τους τελευταίους 16 αγώνες στη Moto3. Μόνο η Honda έχει μεγαλύτερο σερί νικών στη μικρή κατηγορία: 19 τις σεζόν 1990-91 και 17 το 1992-93.

 

4 - Στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες, έχουμε στο βάθρο τα ίδια ακριβώς πρόσωπα: Jorge Lorenzo, Marc Marquez και Dani Pedrosa. Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του Πρωταθλήματος.

 

4 - Ο Valentino Rossi έχει τερματίσει στην τέταρτη θέση, στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες της σεζόν. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, με τον Ron Haslam να έχει τερματίσει 4ος σε τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες το 1984, στα 500cc.

 

3 - Μόνο τρεις είναι οι αναβάτες της Moto2 που δεν έχουν χάσει αγώνα στη μεσαία κατηγορία: οι Scott Redding, Dominique Aegerter και Simone Corsi.

 

3 - Η Aragon είναι η μια από τις τρεις πίστες στις οποίες ο Jorge Lorenzo δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε καμμία από τις τρεις κατηγορίες. Οι άλλες δυο είναι το Sachsenring και η νεοεισαχθείσα φέτος, πίστα στο Austin.

 

2 - Για πρώτη φορά από το 1994, θα έχουμε δυο γυναίκες οδηγούς στη Moto3. Μαζί με την Ana Carrasco, θα είναι και η Maria Herrera Munoz που θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στην Ισπανία.

 

2 - H Aragon, μαζί με το Austin, είναι οι δυο πίστες στις οποίες η Yamaha δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία.

 

2 - Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην πίστα της Aragon, το 2010, είχαμε - για τελευταία φορά - δυο Ducati στο βάθρο: Νικητής ήταν ο Casey Stoner, με τον Nicky Hayden στην τρίτη θέση.

 

Επόμενο άρθρο »

Suzuki Test: Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ο Pedrosa είναι το νούμερο 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα