• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Nότης Παπαπαύλου στην τελική φάση του Red Bull MotoGP Rookies Cup
Παρά την εντυπωσιακή και επώδυνη πτώση του
Νέα 18/10/2013 - 01:15

του Δημήτρη Διατσίδη 

φωτογραφίες: Δ.Δ.

 

Η πρώτη αγωνιστική μέρα της Παγκόσμιας Επιλογής του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2014 είχε δύο πλευρές για τον μόνο Έλληνα οδηγό που βρέθηκε ανάμεσα σε 102 οδηγούς από 27 χώρες του κόσμου, τον 13χρονο Νότη Παπαπαύλου.

Το πρωί ξεκίνησε με τον “δικό” μας οδηγό στο Β' γκρουπ, με 7 ακόμη αναβάτες από τον Καναδά, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Δανία και Φινλανδία. Στους 6 πρώτους γύρους και ενώ ο Νότης ανέβαζε ρυθμό και είχε τον πρώτο χρόνο, ο κινητήρας του δίχρονου Metrakit 125 σταμάτησε να λειτουργεί! Οι οργανωτές έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει τη δοκιμασία στο 4ο γκρουπ, όπου και πάλι ο Νότης εντυπωσίασε όχι μόνο με τον 2ο χρόνο με 1'12.88, αλλά και με την οδήγησή του.

 

Το απόγευμα η Επιλογή περιλάμβανε μια 20λεπτη διαδικασία δοκιμών, με τον Έλληνα οδηγό να βελτιώνεται σημαντικά, με χρόνο 1'12.23, που ήταν και πάλι ο καλύτερος του Β' γκρουπ και μέσα στους 5 καλύτερους της ημέρας. Μάλιστα – όπως μας είπε ο Peter Cliford, πρώην οδηγός αγώνων και ο #1 κριτής του θεσμού – ήταν ο ταχύτερος στο γρηγορότερο κομμάτι της πίστας, κάτι που παρατήρησε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125 Gabor Talmaschi, που είχε στο ίδιο γκρουπ τον δικό του οδηγό.

Στον προτελευταίο γύρο του 20λεπτου, ήρθε η άτυχη στιγμή για τον Νότη, όταν ακριβώς στην έξοδο της “καλής” του στροφής ο πίσω τροχός πάτησε οριακά εκτός κερμπ και η λεπτή ισορροπία της μικρής μοτοσυκλέτας ταράχτηκε, οδηγώντας σε ένα μεγαλοπρεπές high-side.

Δυστυχώς στο δυνατό πέσιμο του οδηγού μέσα στην πίστα, κτύπησε στον αστράγαλό του και αργότερα στην επίσκεψη στο νοσοκομείο της Σεβίλλης διαγνώστηκε διάστρεμμα 2ου βαθμού.

Οι οργανωτές όμως ήδη είχαν βαθμολογήσει την προσπάθειά του με ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία και ο Νότης Παπαπαύλου ήταν ανάμεσα στους 25 οδηγούς που προκρίθηκαν για την 3η μέρα του θεσμού, μαζί με τους 26 που είχαν προκριθεί από την 1η μέρα.

Η συγκίνηση της Ελληνικής αποστολής ήταν μεγάλη, καθώς ο Νότης δέχτηκε συγχαρητήρια από πολλούς ξένους οδηγούς και συνοδούς και μάλιστα προκρίθηκε τη στιγμή που 7 Ιταλοί και 8 Ισπανοί οδηγοί έμειναν έξω από την τελική επιλογή της 3ης ημέρας.

 

Αύριο το πρωί ο Νότης, με τον πατέρα του Γιώργο και με τη διάγνωση που θα γίνει από το γιατρό της πίστας, ελπίζουν να πάρουν το πράσινο φως για να διαγωνιστούν, έστω με το διάστρεμμα στο αριστερό πόδι, στην προσπάθεια να περάσει για πρώτη φορά Έλληνας οδηγός σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως το Red Bull MotoGP Rookies Cup, που είναι ο καλύτερος δρόμος για να μπει κανείς στο μαγικό κόσμο του MotoGP.

To site μας εύχεται κάθε επιτυχία και θεωρεί ήδη τεράστια επιτυχία αυτήν την πρόκριση του Νότη, που ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει φέτος θα έχει τη ευκαιρία του χρόνου να διαγωνιστεί και πάλι.

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Στο κυνήγι του Salom!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα